Primăria construiește o stație de tramvai în pasajul Victoriei, conectată cu stațiile de metrou

Autor: George Cristea 25 ian. 2021 Știri auto

Primăria construiește o stație de tramvai în pasajul Victoriei, care va fi ulterior conectată cu stațiile de metrou din Piața Victoriei. Lucrările au demarat deja, a anunțat primarul Nicușor Dan.

Intră în Galeria FOTO

În Pasajul Piaţa Victoriei au fost demarate lucrări pentru realizarea unei staţii de tramvai, care ulterior va fi conectat cu staţiile de metrou Piaţa Victoriei 1 şi 2, anunţă primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

„Se lucrează în Pasajul Piața Victoriei pentru realizarea unei stații de tramvai. Bucureștenii care vin cu tramvaiul pe această rută vor coborî chiar în Piața Victoriei, nu la câteva sute de metri distanță, iar stația va fi în cele din urmă conectată cu stațiile de metrou Piața Victoriei 1 și 2. Obiectivul nostru e să realizăm o integrare cât mai bună a diverselor mijloace de transport public, pentru a crește mobilitatea bucureștenilor”, a scris Nicușor Dan, pe contul său de Facebook.

Se lucrează în Pasajul Piața Victoriei pentru realizarea unei stații de tramvai. Bucureștenii care vin cu tramvaiul pe…

Posted by Nicușor Dan on Monday, 25 January 2021

Stație de tramvai în pasajul Victoriei. Cum îi ajută pe călători

În prezent, tramvaiele care circulă pe șoseaua Nicolae Titulesc și bulevardul Iancu de Hunedoara au stații de o parte și de alta a pasajului Victoriei, la suprafață. Stațiile sunt la sute de metri depărtare de Piața Victoriei, ceea ce înseamnă că oamenii trebuie să meargă foarte mult pe jos pentru a avea acces la alte mijloace de transport din zonă – metrou sau linii de suprafață.

O stație de tramvai construită în pasajul Victoriei va trebui conectată la suprafață pentru a fi utilă, dar ieșirea nu va putea fi în mijlocul Pieței Victoriei, desigur. Cel mai probabil, vor fi două ieșiri, de o parte și de alta a pasajului, cu acces în zonele pietonale. Cât despre conexiunea cu stațiile de metrou Piața Victoriei 1 și 2, aceasta va fi mai complicat de realizat.

Nicușor Dan este al doilea primar al Bucureștiului care a promis o „revoluție în trafic”. Să sperăm că nu va fi și al doilea care va eșua lamentabil în acest demers. Îmbunătățirea sistemului de transport în comun este una dintre promisiunile de campanie ale actualului primar.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide