Un alt candidat promite „revoluție în trafic” la București. Cum se va elibera prima bandă a bulevardelor

Autor: ProMotor 02 mart. 2020 Știri auto
Un alt candidat promite „revoluție în trafic” la București. Cum se va elibera prima bandă a bulevardelor

Nicușor Dan, candidatul la alegerile pentru Primăria Capitalei susținut de PNL și USR, promite o nouă „revoluție în trafic” la București. Acesta a detaliat la Digi24 soluțiile pe care le vede posibile pentru rezolvarea problemelor de trafic din București.

Nicușor Dan este încrezător că traficul din București s-ar putea ameliora semnificativ în circa doi ani și jumătate, dacă vor fi implementate măsurile propuse de el. Printre acestea, un management inteligent al traficului, construirea de parcări și îmbunătățirea sistemului de transport în comun.

Un sistem de management al traficului ar presupune, spre exemplu, păstrarea culorii verzi a semaforului pentru autobuze, în special atunci când sunt aglomerate. Potrivit lui Nicușor Dan, tehnologia există și este relativ ieftină și rapid de implementat raportat la bugetul Bucureștiului. Transportul trebuie să fie curat și predictibil, iar pentru această predictibilitate există deja o aplicație pentru telefon și „ăsta e un lucru bun făcut de Primărie în actualul mandat”, a menționat Nicușor Dan.

„Pe infrastructură tot ce aș vrea să promit este șoseaua de centură”, a declarat Nicușor Dan, precizând că acum este în administrarea Ministerului Transporturilor, dar poate să treacă la Primărie sau să fie încheiat eventual un parteneriat cu ministerul, pentru a putea fi alocați bani.

O a treia soluție pentru descongestionarea traficului sunt parcările. „Acea primă bandă ocupată de mașini trebuie redată traficului”, pentru liniile unice ale transportului în comun. Pe de altă parte, este nevoie de o strategie pentru parcări, să fie identificate în vecinătatea zonelor foarte locuite și prin politica de prețuri să stimulăm oamenii să parcheze mai ieftin puțin mai departe de casă, să eliberăm prima bandă, să dăm drumul la transportul în comun – a spus Nicușor Dan.

Gabriela Firea promitea acum patru ani, când și-a anunțat candidatura la Primăria Bucureștiului, că va face „revoluție în trafic” la București. Mai mult, dădea un termen de șase luni pentru ca măsurile propuse să producă efecte pentru Bucureșteni.

„Voi face revoluție în materie de trafic în capitală. Am foarte multe soluții care vor descongestiona traficul. În primul rând, investiții masive în transportul public, voi propune acordarea de urgență a bugetului necesar pentru ca aceste autobuze stricate să intre în trafic. Împreună cu Poliția Capitalei vom face în așa fel încât să avem un sistem de semaforizare inteligent așa cum se întâmplă în orice Capitală europeană. De asemenea, aș dori să se încheie de urgență lucrările la metroul din Drumul Taberei. În jumătate de an se va vedea că se vor schimba lucrurile în București. Într-o jumătate de an  se va circula mult mai ușor în București”, promitea acum patru ani Gabriela Firea.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide