Primăria Sectorului 3 construiește trei pasaje pe șoseaua Mihai Bravu

Autor: Cristian Agatie 07 oct. 2021 Știri auto

Primăria Sectorului 3 construiește trei pasaje pe șoseaua Mihai Bravu, pentru asta lansând o licitație cu o valoare a contractului de 30 de milioane de euro. Durata prevăzută a contractului este de 24 de luni.

Intră în Galeria FOTO

Primăria Sectorului 3 a scos la licitație un contract de 147 milioane de lei (30 milioane de euro) pentru a construi  două pasaje rutiere subterane în dublu sens pe Bulevardul Mihai Bravu, care să treacă pe sub magistralele de metrou M1/M3 și pe sub Calea Vitan. De asemenea, se dorește realizarea unui pasaj pietonal subteran și lucrări de lărgire parțială a Căii Dudești.

Proiectul face parte din obiectivul mai larg de investiții al PS3 denumit „Creșterea mobilității urbane prin fluidizarea traficului auto pe șoseaua Mihai Bravu, de la intersecția cu str. Baba Novac până la intersecția cu str. Peneș Curcanul”. Zona Baba Novac – Dristor – Șoseaua Mihai Bravu este una dintre cele mai aglomerate din Capitală.

Cele două pasaje subterane prevăzute în proiect vor asigura subtraversarea intersecțiilor cu Calea Vitan, respectiv bd. Camil Ressu/Calea Dudești. Acestea sunt, în mod constant, printre cele mai aglomerate din București, generând ambuteiaje frecvente. Proiectul prevede, de asemenea, lărgirea Căii Dudești la patru benzi, pentru fluidizarea zonei.

Primăria Sectorului 3 construiește trei pasaje pe șoseaua Mihai Bravu: Planuri gigantice de fluidizare a traficului

Cele două pasaje subterane vor avea o lungime construită de aproximativ 580 m (pe sub Calea Vitan), respectiv 435 m (pe sub Calea Dudești/bd. Camil Ressu). Pasajele subterane rutiere vor fi reglementate în dublu sens și vor fi prevăzute cu două benzi pe sens.

Pasajul pietonal subteran în zona Străzii Laborator va înlocui trecerea de pietoni existentă în zonă și va avea rolul de a oferi posibilitatea de traversare a pietonilor dintr-o parte în alta a Șoselei Mihai Bravu și de a crea o legătură cu refugiile de tramvai din zonă.

În afară de acest proiect, primarul sectorului 3 Robert Negoiță mai lucrează la proiectul său de suflet – reconfigurarea completă a bulevardului Unirii, între Piața Alba Iulia și Piața Unirii. Planurile includ relocarea completă a circulației autovehiculelor în subteran și construirea unei parcări subterane gigantice în Piața Unirii, cu 2.500 de locuri de parcare. Actualul bulevard ar urma astfel să fie transformat în zonă pietonală.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide