Ce spune primarul Nicușor Dan despre șoferii care parchează ilegal în București?

Autor: David Andrei 28 nov. 2020 Știri auto

S-a dat undă verde ridicării mașinilor care încurcă circulația și care ocupă trotuarele. Ce spune primarul Nicușor Dan despre șoferii care parchează ilegal în București?

GALERIE FOTO

Nicușor Dan speră că mașinile abandonate vor fi primele care vor fi ridicate. Numărul lor este estimat la aproximativ 50.000 – 60.000 în Capitală. Acțiunile de ridicare trebuie să vizeze, potrivit edilului, autoturismele lăsate pe trecerile de pietoni sau în stațiile de autobuz. “50-60.000 de mașini abandonate, ridicate și duse în altă parte înseamnă 50-60.000 de noi locuri de parcare”, spune primarul general al Capitalei.

“Avem o uriașă problemă de transport și parcare în București. Este un cerc vicios. Lumea stă în trafic pentru că sunt mașini parcate, multe legal și puține ilegal pe prima bană. Oamenii folosesc mașina pentru că nu au încredere în transportul public și pe bună dreptate, în acest moment”, este explicația lui Nicușor Dan.

Doar șoferii care parchează ilegal flagrant trebuie sancționați

“Nu este corect, în acest moment, să penalizezi oamenii, mai puțin pe cei care parchează flagrant, pe treceri de pietoni, în stații de autobuz”, susține primarul. Legea 273/2020, privind ridicarea mașinilor parcate neregulamentar a fost publicată în Monitorul Oficial. Aceasta introduce interdicția de a parca pe domeniul public, în afara spațiilor marcate în acest sens. Astfel, și mașinile parcate pe trotuar sau pe spațiile verzi pot fi ridicate de acum.

Nicușor Dan propune contracte cu hipermarket-urile care dețin parcări mari, dar, în mare parte din timp, acestea nu sunt ocupate la capacitate maximă. Astfel, prima bandă a arterelor de circulație poate fi eliberată, iar transportul în comun va fi mai rapid.

“Într-un interval de doi ani, când o să rezolvăm acest tip de probleme, atunci ne putem gândi la sancțiune dacă există încălcări. Dar în momentul de față, cred că e prematur”, a explicat primarul Capitalei.

Consiliul General al Capitalei urmează să stabilească sancțiunile pentru cei care parchează ilegal și taxele pe care trebuie să le plătească pentru a-și recupera mașinile ridicate. Nicușor Dan va discuta situația cu primăriile de sector.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide