Primele fotografii oficiale cu noua Skoda Fabia. Detalii inedite oferite de producătorul ceh

Autor: George Cristea 26 feb. 2021 Știri auto

Primele fotografii oficiale cu noua Skoda Fabia au fost oferite presei, chiar dacă nu este ceea ce așteptau jurnaliștii. Vorbim de imagini cu mașina camuflată, dar producătorul ceh a prezentat și detalii inedite, care ne ajută să ne facem o imagine clară despre ce va aduce noul model.

Intră în Galeria FOTO

Skoda Fabia este unul dintre cele mai populare modele de pe piață, așa că nu este de mirare că noua generație este așteptată cu multă nerăbdare. Pentru generația IV, cehii au pregătit un cocktail de tehnologie și un design agresiv, care la prima vedere pare inspirat de noua față BMW.

Noul model va beneficia de lumini cu tehnologie LED în standard, cu toate că farurile Full-LED adaptive  vor fi oferite opțional. Chiar dacă nu avem în acest momentul imagini cu interiorul, știm că acesta dispune de un ecran central flotant pentru sistemul de infotainment, dar și un panou de instrumente digital – Virtual Cockpit ajunge în premieră pe Fabia.

Noul model are la bază platforma MQB-A0 a grupului Volkswagen, care permite o optimizare a masei mașinii. Fabia IV a crescut în dimensiuni, având acum o lungime de 4.107 mm, dar acest lucru nu a afectat masa generală a mașinii, care  este apropiată de cea a generației anterioare. Ampatamentul este de 2.564 mm, ceea ce promite un interior spațios, în timp ce volumul portbagajului pornește de la 380 de litri. Rabatarea banchetei extinde această valoare la 1.190 de litri.

Primele fotografii Skoda Fabia: Ce motoare vor fi oferite

Gama de motorizări include două unități aspirate MPI și trei unități turbo TSI, care acoperă o plajă de puteri între 65 CP și 150 CP. Toate motorizările fac parte din noua generație EVO a grupului Volkswagen și, în general, au un consum mediu în jurul valorii de 5,0 l/100 km. Pentru a obține consumul specificat, noua Fabia se laudă cu cel mai bun coeficient aerodinamic din segment (0,28).

La baza gamei se află unitățile MPI de 1,0 litru, care dezvoltă 65 CP, respectiv 80 CP. Acestea sunt cuplate la o cutie de viteze manuală cu cinci trepte. Două versiuni ale unității TSI de un litru dezvoltă 95 CP, respectiv 110 CP. Primul este cuplat la o cutie manuală cu cinci trepte, în timp ce versiunea mai puternică beneficiază de o cutie cu șase trepte. Acesta poate fi comandat opțional și cu o cutie DSG cu șapte trepte.

Puterea maximă a gamei Fabia de 150 CP este furnizată de o unitate 1.5 TSI cu patru cilindri, care este cuplată standard la cutia DSG cu 7 trepte. Motorul este folosit în prezent și de alte modele Skoda și beneficiază de dezactivare a cilindrilor (ACT). Toate motorizările TSI sunt dotate cu filtre de particule și respectă specificațiile Euro 6d.

Simply Clever: Noua Fabia duce spiritul practic la un nou nivel

A patra generație a Skodei Fabia introduce noi detalii care fac viața la bord mai ușoară. Între acestea amintim priza USB din oglinda retrovizoare, care permite alimentarea unei camere video de bord, dar și buzunarele pentru telefoane ale pasagerilor din spate. În plus, scaunul pasagerului din față poate fi echipat cu spătar rabatabil, care permite transportul obiectelor lungi.

În termeni de siguranță, noua Fabia oferă cele mai noi tehnologii de asistare permise de platforma MQB-A0. În premieră, modelul cehilor vine cu Travel Assist, Park Assist și Manoeuvre Assist. Până la 9 airbaguri pot fi configurate pe Fabia, inclusiv airbaguri laterale pentru pasagerii din spate și airbag de genunchi pentru șofer. În standard sunt oferite cele 6 airbaguri tradiționale – frontale, laterale și cortină.

Travel Assist permite controlul automat al mașinii în ceea ce privește accelerația și frânarea, dar și direcția. Sistemul combină tempomatul adaptiv cu asistentul de bandă și funcționează până la viteze de 210 km/h. Park Assist ajută în timpul manevrelor de parcare, în timp ce Manoeuvre Assist poate frâna automat dacă sistemul detectează obstacole în fața sau în spatele mașinii în timpul manevrelor de parcare.

Soarta noii Fabia a stat în balanță anul trecut, după schimbarea conducerii Skoda, existând informații că noul model ar putea fi anulat în ultimul moment. Până la urmă, Fabia IV a primit undă verde, iar mașina de PR a cehilor a început să trimită teaser-uri cu noul model. Fotografiile camuflate și detaliile tehnice oferite acum sunt cea mai importantă dezvăluire despre noul model de până acum.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide