Primele imagini oficiale cu viitorul Mercedes SL

Autor: George Cristea 27 aug. 2020 Știri auto

Primele imagini oficiale cu viitorul Mercedes SL au fost publicate pe site-ul de presă al producătorului german. Chiar dacă imaginile cu mașina camuflată lasă mult loc pentru imaginație, am aflat că viitorul SL va avea o linie mult mai fluidă decât tot ce a realizat Mercedes până în prezent.

Intră în Galeria FOTO

Viitorul Mercedes SL va reprezenta un mare pas înainte pentru designul roadsterului german, în timp ce partea tehnică a fost realizată în parteneriat cu AMG. Viitorul model va fi lansat pe piață anul viitor – posibil la salonul auto german, dacă situația o va permite. Acesta nu se va mai desfășura la Frankfurt, ca în anii anterior, ci la München. Să sperăm că bavarezii vor avea mână bună.

Revenind la viitorul SL, acesta păstrează configurația 2+2, dar va folosi o nouă platformă de aluminiu, care, fără îndoială, se va regăsi sub caroseria viitorului Mercedes-AMG GT. Acesta este cel mai bine vândut model sport din portofoliul Mercedes, ceea ce va duce, probabil, la închiderea programului SLC. Pentru SL însă, viitorul va fi strâns legat de cariera lui GT, iar faptul că realizarea acestuia a fost încredințată AMG spune multe.

Ce știm despre viitorul Mercedes SL după publicarea primelor imagini oficiale

Viitorul roadster Mercedes nu va avea numai versiuni AMG, ci și motorizări mai umane, realizate pe baza unității pe benzină cu șase cilindri în linie. Fără îndoială, acestea vor avea tehnologie mild-hybrid cu sistem electrice la 48 de volți, dar o versiune cu încărcare la priză nu este exclusă, deși este puțin probabilă.

Versiunea hibridă ar putea dispune de un nivel de putere fără precedent, de peste 800 CP, suficient pentru a-și merita denumirea de SL 73. Mercedes a mai avut o tentativă de a realiza un model cu peste 800 CP, dar motorul W18 a fost abandonat în favoarea celui V12 care a devenit între timp celebru la Mercedes.

Viitorul Mercedes SL se va diferenția clar de AMG GT, fiind mai degrabă un cruiser rapid și confortabil decât o sportivă pursânge. Dacă este să-l ascultăm pe designerul șef al Mercedes, acesta va reflecta spiritul decadei sale, la fel ca toate celelalte modele SL produse anterior. Well, decada va fi abia la început la lansarea noului SL, așa că sperăm că Gorden Wagener a nimerit combinația optimă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide