Salonul Auto de la Frankfurt nu va mai fi la Frankfurt. Unde va fi mutat evenimentul?

Autor: Elena Luchian 04 mart. 2020 Știri auto
Salonul Auto de la Frankfurt nu va mai fi la Frankfurt. Unde va fi mutat evenimentul?

Salonul Auto de la Frankfurt nu va mai fi la Frankfurt. Evenimentul programat o dată la doi ani, alternativ cu salonul de la Paris, își schimbă locația din 2021.

Salonul Auto de la Frankfurt se mută la Munchen, anunță Asociația Industriei Auto din Germania (VDA). Evenimentul va primi un format nou, care va debuta în luna septembrie a anului viitor.

În cursa pentru organizarea expoziției auto s-au mai aflat Berlin și Hamburg, dar Munchen a câștigat datorită faptului că orașul oferă locații atractive, care pot găzdui viitorul salon, a explicat președintele VDA Hildegard Muller.

Evenimentul se va transforma dintr-o platformă de vânzare a automobilelor într-o platformă de mobilitate.

Frankfurt a găzduit marele eveniment începând cu 1951, astfel că tradiția ia sfârșit după 70 de ani. IAA (International Automobile Exibition) a fost un factor decisiv în creșterea cifrelor de vânzări înregistrate de-a lungul timpului de producătorii auto. Evenimentul din septembrie 2019 însă a fost un fiasco, după ce mai mulți constructori importanți au decis să nu participe.

O țintă a activiștilor de mediu, Frankfurt a cunoscut un interes redus și din partea vizitatorilor, numărul lor fiind cu 30% mai mic decât cel înregistrat în 2017.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:Comentarii
Inchide