Primele mașini de poliție cu noua inscripționare verde-albastră au intrat în trafic

Autor: George Cristea acum 2 ani Știri auto

Primele mașini de poliție cu noua inscripționare verde-albastră au intrat în dotarea forțelor de ordine din România. Acestea sunt furnizate de Dacia și sunt colantate în culori care copiază destul de mult modelul mașinilor de poliție din Germania.

Intră în Galeria FOTO

Noile mașini de poliție cu inscripționare verde-albastră au fost anunțate de ministrul de Interne Marcel Vela încă de acum o lună, când a vizitat uzina Dacia de la Mioveni. „Dorința noastră este de a proteja angajații Ministerului Afacerilor Interne în timpul misiunilor și de avea în dotare autovehicule noi și performante produse în România, pentru toate intervențiile noastre”, spunea atunci ministrul Vela.

Primele mașini purtând noua imagine a Poliției Române au sosit în cursul zilei de marți la IPJ Argeș. Era de altfel, de așteptat, dat fiind că poarta fabricii Dacia se află în acest județ, cu toate că operațiunea de echipare a mașinilor cu gadgeturile specifice muncii de poliție e posibil să nu se fi făcut la Mioveni. Potrivit celor de la Poliția Argeș, forțele de ordine din acest județ au primit 17 autospeciale noi Dacia Logan care vor fi repartizate structurilor de ordine publică şi rutieră.

Unde vor fi repartizate primele mașini de poliție cu noua inscripționare verde-albastră

Astfel, una dintre mașini a fost alocată la Serviciul Ordine Publică, trei la secţiile urbane din cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti, cinci la Poliția rutieră, șase la structurile de ordine publică din mediul rural și două autospeciale vor fi în dotarea Biroului de Poliţie Autostrada A1.

De asemenea, 12 autospeciale destinate structurilor de ordine publică și rutieră au intrat, tot de marți, în dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, contribuind astfel la îmbunătățirea modului în care polițiștii răspund la solicitările cetățenilor, precum și la creșterea gradului de siguranță pe care polițiștii o au la intervenții.

Și în acest caz, mașinile vor fi repartizate echitabil structurilor de ordine publică și rutieră din județ. Ardelenii nu detaliază numărul de mașini repartizate fiecărui serviciu de poliție, dar anunță că acestea vor ajunge la șase posturi de poliție din județ (Prundu Bârgăului, Teaca, Lechința, Maieru, Telciu și Feldru), la Serviciului Poliției Rutiere, la Biroul de Ordine Publică Bistrița și la Poliția din Sângeorz-Băi.

Toate mașinile intrate în dotarea polițiștilor au dotări specifice muncii operative – sisteme acustice și vizuale de avertizare, dar și alte dispozitive care asigură condiții optime pentru îndeplinirea misiunilor. Autospecialele fac parte din programul de înzestrare cu mijloace auto desfășurat de M.A.I. în acest an, achiziție făcută din fondurile proprii.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide