Primele mașini Huawei au început să fie livrate. Cât costă cel mai nou rival pentru Tesla Model 3?

Autor: Ionuț Vîlciu 01 apr. 2024 Știri auto
Primele mașini Huawei au început să fie livrate. Cât costă cel mai nou rival pentru Tesla Model 3?

Sedanul electric dezvoltat de Huawei în colaborare cu Chery a început să fie livrat către clienți. Prețurile pornesc de la puțin peste 30.000 de euro.

Sedanul electric Luxeed S7, mașină dezvoltată de Huawei şi Chery Auto, a început să fie livrat către clienți, după ce deficitul de semiconductori şi problemele de fabricare au întârziat iniţial producţia şi livrările, a transmis un director executiv al Huawei, conform Reuters.

„Un număr mare de vehicule Luxeed S7 au ieșit deja de pe linia de producție și sunt acum transportate pentru livrare către clienți”, a postat Richard Yu, director general și președinte al soluțiilor pentru mașini inteligente de la Huawei, pe platforma de socializare Weibo. Huawei a spus că problemele de livrare a vehiculului electric al noului brand premium ar trebui rezolvate din aprilie, cel puțin așa a informat compania presa locală luna aceasta.

Mașina electrică de la Huawei a început să fie livrată către clienți

Chery a depus plângeri împotriva Huawei cu privire la modul în care problemele de producție cu o unitate de calcul realizată de compania de tehnologie au cauzat întârzieri la livrările vehiculelor, raporta tot Reuters în luna ianuarie a acestui an.

Sedanul electric Luxeed S7 a fost anunțat anul trecut, fiind un concurent pentru Tesla Model 3. Noua mașină dezvoltată de Huawei, în parteneriat cu Chery, va fi dotată cu un software-ul de ultimă generație Huawei HarmonyOS și sistemul de conducere inteligent ADS 2.0. La acea vreme, compania anunța că Luxeed S7 va fi primul vehicul care va primi software-ul Huawei HarmonyOS 4 lansat la Huawei Developers Conference 2023.

Sedanul electric Luxeed S7, primul model al brandului Chery Luxeed, a înregistrat circa 20.000 de comenzi până la finalul lunii noiembrie a anului trecut. Luxeed S7 are un preț de pornire de 249.800 de yuani, aproximativ 32.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide