Huawei pregătește o mașină electrică. Se va numi Luxeed și va costa aprox. 25.000 de euro

Autor: Radu Țuțulan 12 aug. 2023 Știri auto
Huawei pregătește o mașină electrică. Se va numi Luxeed și va costa aprox. 25.000 de euro

Gigantul tehnologic Huawei, în parteneriat cu Chery, unul dintre cei mai mari producători auto din China, anunță lansarea ”Luxeed”, o mașină electrică ultra-performantă, menită să intre în concurență directă cu Tesla Model 3.

Noua mașină dezvoltată de Huawei, în parteneriat cu Chery, va fi dotată cu un software-ul de ultimă generație Huawei HarmonyOS și sistemul de conducere inteligent ADS 2.0. Prima imagine cu noua mașină electrică a fost publicată online, chiar de șeful diviziei auto de la Huawei. Yu Chengdong, CEO al departamentului pentru Soluții Inteligente Automotive al Huawei, a numit-o „un coupe electric pur”, deși arată mai mult ca un sedan cu patru uși, cu o linie elegantă a acoperișului.

Cum arată noua mașină electrică de la Huawei

Modelul are un aspect premium, partea din spate este robustă, modernă, iar bara din față este delimitată de capotă printr-o bandă LED subțire.

Luxeed va fi primul vehicul care va primi software-ul Huawei HarmonyOS 4, lansat în urmă cu o săptămână, la Huawei Developers Conference 2023.

Cel mai probabil, va oferi o mulțime de funcții avansate de conectivitate, în special în combinație cu smartphone-urile Huawei și ceasurile inteligente. De asemenea, se zvonește că Luxeed are arhitectura E0X, care va fi folosită și pe vehiculele electrice premium Chery Exeed Sterra ES și ET premium.

Cât costă și ce autonomie are Luxeed

Este foarte probabil ca Luxeed să fie înzestrat cu un pachet de baterii provenit din CATL, care oferă aproximativ 700 km de autonomie și motoare electrice duble.

În ceea ce privește siguranța, modelul va primi noul sistem de conducere inteligent Huawei ADS 2.0 care utilizează un sistem de senzori LiDAR, care ajută vehiculul să detecteze și să înțeleagă mediul înconjurător. Acesta va fi montat pe acoperiș și va conție 11 camere de înaltă definiție, 12 radare cu ultrasunete și radare cu unde milimetrice de 3 pentru capabilități avansate de conducere autonomă.

Yu Chengdong a spus că Luxeed va fi lansat în al treilea trimestru din 2023, așa că e foarte probabil ca până la finalul lunii septembrie modelul să fie prezentat. Poate chiar mai devreme, la Salonul Auto de la Chengdu, pe 25 august.

Carscoops, citând o publicație din China, sugerează că prețul de pornire al vehiculului electric va fi în jur de 200.000 yeni, adică aproximativ 25.300 Euro, ceea ce, dacă va fi confirmat, îl va face mai ieftin decât Tesla Model 3.

Istoria Huawei în domeniul auto

Huawei a început încă din 2019 să investească în zona componentelor și sistemelor inteligente pentru vehicule autonome.

SERES SF5 este primul model auto dezvoltat de Huawei și comercializat în China. Prețul de pornire al SUV-ului era de aproape 28.000 de euro și avea o autonomie de aproape 200 km.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide