Primul Bentley electric ar putea avea 1.400 CP. Va fi mai rapid decât o Tesla?

Autor: Cristian Gubandru 19 mai 2022 Știri auto

Bentley are ambiții mari pentru primul său vehicul electric, atât de mari încât ar putea deveni unul dintre cele mai rapide vehicule de serie din lume. Anul trecut, Tesla a adus pe piață Model S Plaid care accelerează de la 0 la 60 mph (97 km/h) în 1,99 secunde.

Primul model electric al producătorului britanic de mașini va apărea pe piață în 2025. Directorul executiv al Bentley, Adrian Hallmark, a sugerat că ar putea avea peste 1.400 CP și va putea atinge 60 mph (96 km/h) în 1,5 secunde.

„Dacă avem 650 CP acum cu GT Speed, vom avea dublu cu un model electric. Dar din punctul de vedere al vitezei de la 0 la 60 mph există randamente în scădere”, a spus Hallmark.

Bentley va oferi modelul electric cu diferite moduri de accelerare

Pentru a rezolva această problemă, Bentley va oferi modelul electric cu diferite moduri de accelerare. „Poți avea 0-60 mph în 2,7 secunde sau poate fi comutat la 1,5 secunde”, a spus Hallmark.

Potrivit Hallmark, un atribut cheie al modelului electric va fi „performanța de depășire fără efort”, în special între viteze precum 30-70 mph (48-112 km/h) și 30-150 mph (48-241 km/h).

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Bentley nu a precizat ce model va fi primul său vehicul electric. Ceea ce știm este că acesta se va baza pe platforma Premium Performance Electric (PPE) a Grupului VW dezvoltată de Audi și Porsche și că producătorul auto nu îl va proiecta astfel încât să arate ca o mașină electrică.

O variantă electrică este de așteptat să coste peste 250.000 euro, în ciuda faptului că motorul electric va fi mai ieftin decât motorul actual cu 12 cilindri al producătorului auto.

„Motorul cu 12 cilindri este de aproximativ 10 ori mai scump decât un motor de mașină premium, iar bateria medie este mai puțin decât motorul nostru cu 12 cilindri. Abia aștept bateriile, sunt ieftine în termeni relativi”, a adăugat Hallmark.

Viitorul vehicul cu zero emisii va fi construit la uzina din orașul Crewe. Tot aici sunt asamblate și celelalte modele ale britanicilor.

Deocamdată, Bentley nu a dezvăluit nici un detaliu referitor la forma și gabaritul primului său vehicul alimentat de baterii.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide