Primul Bentley complet electric din istorie va sosi în 2025. Acesta ar putea fi un SUV

Autor: Mihai Morcovescu 26 ian. 2022 Știri auto

Oficialii de la Bentley au anunțat în mod oficial că primul model complet electric din istoria mărcii va fi lansat în anul 2025. Viitorul vehicul cu zero emisii va fi construit la uzina din orașul Crewe. Tot aici sunt asamblate și celelalte modele ale britanicilor.

Deocamdată, Bentley nu a dezvăluit nici un detaliu referitor la forma și gabaritul primului său vehicul alimentat de baterii.

Primul Bentley electric ar putea fi un SUV

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Ca urmare a acestui anunț, practic, viitorul celor 4.000 de angajați ai fabricii din Crewe este asigurat. Asta, cu atât mai mult cu cât producătorul britanic de automobile de lux va investi în jur de trei miliarde de euro în cercetare și dezvoltare în următorii zece ani.

Viitorul model electric Bentley ar urma să fie dezvoltat pe platforma Artemis a Grupului Volkswagen. Având în vedere că actualul SUV Bentayga poate fi comandat într-o versiune plug-in hybrid, este posibil ca viitorul model să fie un SUV electric. Acesta și-ar putea face debutul cel mai devreme în 2025.

În același timp, caroseriile nevopsite ale viitorului automobil electric vor fi construite în uzina VW din Hanovra. Este bine știut faptul că marca Bentley este  deținută de de Grupul Volkswagen.

Anunțul oficial face parte din strategia denumită „Beyond100”, care a fost lansată în 2020 și va vedea Bentley să devină exclusiv electric și complet neutru din carbon până în 2030.

Alături de actualul sit de producție Bentley va construi o nouă uzină de la zero pentru viitoarele sale mașini electrice. Deocamdată, nu a fost achiziționat tot terenul pentru extindere, însă orice facilitate va fi mai degrabă adiacentă clădirilor actuale decât într-o altă zonă din Crewe.

Sursa: Autocar.co.uk

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Bentley


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide