Primul BMW M3 Touring din istoria mărcii ar putea debuta mai devreme decât era planificat

Autor: Mihai Morcovescu 08 mai 2022 Știri auto

În ultimele luni, cei de la BMW au publicat în mai multe rânduri imagini-teaser cu primul M3 Touring din istoria mărcii. De fiecare dată, reprezentanții producătorului german au anunțat că premiera mondială a celui mai așteptat model a fost planificată pentru vara acestui an. Potrivit celor mai noi informații care circulă în industrie, nu este exclus ca M3 Touring să-și facă debutul mult mai devreme.

Când ar putea fi lansat primul BMW M3 Touring din istorie?

Constructorul din Munchen se pregătește de una dintre cele mai importante lansări de mașini din ultimii ani. Este vorba despre primul BMW M3 Touring din istoria mărcii, adică versiunea break a actualului sedan de performanță.

După cum se știe, de-a lungul timpului, au existat câteva concepte M3 Touring. Din păcate, nici unul dintre acele prototipuri nu s-a concretizat într-o versiune de serie. Acum, însă, germanii sunt mai aproape ca niciodată de acest deziderat. În urmă cu doi ani, BMW anunța în premieră că, în cursul acestui an, va lansa primul M3 Touring din istorie.

De-atunci, au publicat numeroase imagini și filmulețe-teaser cu viitorul lor break de performanță. În plus, au spus că momentul mult-așteptat se va produce în cursul lunii august 2022. Dacă este să dăm crezare unor informații publicate de site-ul BMWBlog, lansarea va avea loc în iunie. Luna mai este dedicată lansării noului M4 CSL.

Din punct de vedere estetic, M3 Touring va fi identic cu sedanul din care derivă. Break-ul sportiv va prelua grila frontală agresivă și alte detalii specifice modelelor M. Acestea îi vor conferi un aspect agresiv, sportiv și dinamic. Asta înseamnă că modelul va avea aripi evazate, un difuzor spate masiv și patru terminații pentru noul sistem de evacuare.

Sub capota va fi montat același propulsor cu 6 cilindri twin-turbo de 3,0 litri de pe M3 sedan. Acesta oferă 510 CP și 650 Nm de cuplu și este conectat la o transmisie automată ZF cu 8 trepte care va transmite resursele către toate roțile.

Spre deosebire de sedan, M3 Touring nu va fi disponibil cu tracțiune spate sau cu cutie de viteze manuală. De asemenea, mașina va primi și o suspensie recalibrată și va avea o gardă la sol mai mică față de Seria 3 Touring. La interior, va exista noul sistem de infotainment iDrive8 al companiei. Acesta include un ecran curbat care se întinde de-a lungul planșei de bord.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide