Teaser video: BMW ne dezvăluie spatele viitorului break de performanță M3 Touring

Autor: Mihai Morcovescu 15 mart. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile BMW continuă campania de promovare a primului M3 Touring din istoria mărcii. De această dată, bavarezii ne dezvăluie într-un teaser video partea din spate a ceea ce pare a fi versiunea de serie a break-ului de performanță. Premiera mondială este programată pentru vara anului curent.

E46 M3 Touring, conceptul care nu a intrat în producția de serie

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Acum o săptămână, divizia de performanță M a publicat un videoclip în care apărea un prototip pre-serie BMW M3 Touring  camuflat. Acesta era „acompaniat” într-o zonă montană de mai multe modele M3. Acum, însă, germanii ne prezintă chiar viitorul model de serie sau, mai bine zis, doar o parte din el.

Trebuie spus că un BMW M3 Touring nu a existat niciodată până acum în variantă de producție. A fost un concept, în 2000, E46 M3 Touring, dar acesta nu a mai ajuns în producția de serie.

Studiul de design unic ne este prezentat de doi oficiali ai diviziei BMW M. Este vorba despre inginerul de prototipuri Hans Rahn și inginerul de dezvoltare Dirk Häcker. Cei doi ne oferă o imagine mai clară a ceea ce ar fi putut fi primul break de performanță de până atunci bazat pe sedanul M3.

Conceptul arată senzațional și după 22 de ani. „Încălțat” cu jante contemporane pe 18 inch, acesta prezintă aceleași prize de aer și două evacuări duble ca varianta M3 sedan. Sub capota proeminentă stă ascuns un motor aspirat natural cu 6 cilindri de 3,2 litri.

Spre deosebire de actualele M3 și M4, care au versiuni coupe și sedan cu 4 uși, E46 M3 era disponibil doar în variante coupe sau cabriolet. De aceea, spune Rahn, transformarea acestora din urmă într-un break ar fi implicat costuri uriașe. Acesta a și fost motivul pentru care E46 M3 Touring nu a primit aprobarea pentru producția de serie.

Cel mai așteptat break din istoria BMW

Acum, însă, germanii sunt mai aproape ca niciodată de acest deziderat. Cei doi oficiali BMW ne dezvăluie în premieră partea din spate a versiunii de serie a celui mai așteptat break din ultimii ani.

Odată ridicată prelata ni se arată difuzorul de aer, cele patru terminații ale sistemului de evacuare și spoilerul. Rahn și Häcker ne explică apoi că bara de protecție din spate a fost creată cu ajutorul unei imprimante 3D. De asemenea, se remarcă aceeași nuanță de gri metalizat folosită și pe conceptul din 2000.

Nu știm încă dacă noul M3 Touring va fi disponibil atât cu transmisii manuale, cât și automate. Totodată, nu se știe deocamdată dacă va fi oferit cu tracțiune spate sau cu tracțiune integrală. Aceste opțiuni sunt disponibile în gama M3 sedan.

Judecând după cifrele privind consumul vizibile la finalul filmului, break-ul de performanță ar urma să fie oferit doar în variantă Competition xDrive. Asta înseamnă că M3 Touring va oferi 510 CP și 650 Nm de cuplu, va avea tracțiune integrală și doar transmisie automată.

Cum spuneam, debutul oficial este preconizat pentru vara acestui an.

Sursa: Carscoops

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW, capturi video


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide