Viitorul BMW M2 va fi ultimul model de performanță non-hibrid al bavarezilor

Autor: Mihai Morcovescu 11 iun. 2022 Știri auto

În timp ce entuziaștii așteaptă cu nerăbdare lansarea noului BMW M2, șeful diviziei de performanță M vine cu un anunț-șoc. Pentru divizia M, viitorul M2 va marca sfârșitul unei ere deoarece va fi în mod oficial ultimul model de performanță al bavarezilor non-hibrid.

Noul BMW M2 va primi un motor bi-turbo de 3,0 litri și 450 CP

Zilele mașinilor cu motore termice sunt numărate. Parlamentul European s-a pronunţat în favoarea interzicerii vânzărilor de modele noi echipate cu motoare termice începând cu anul 2035.

Astăzi, cei de la BMW au făcut un anunț important în acest sens prin vocea CEO-ului diviziei M, Frank van Meel, Oficialul olandez a declarat că noul BMW M2 va fi ultimul model de performanță care va fi echipat cu sistem de propulsie convențional cu ardere internă. Astfel, el confirmă un zvon care circula de mai multă vreme în industrie.

„Ne vom concentra în continuare pe procesul de electrificare al gamei sub diferite forme. Evident, vor exista sisteme mild-hybrid, versiuni plug-in hybrid și modele complet electrice. Din acest punct de vedere, noul BMW M2 va fi ultimul model M echipat cu motor cu ardere internă”, a declarat van Meel.

Specificațiile tehnice exacte ale noului M2 nu sunt încă cunoscute. Este de așteptat ca acesta să folosească același motor cu șase cilindri în linie bi-turbo de 3,0 litri și 450 CP, care se găsește și pe actualul M3.

Acesta nu va include nici un suport electric, cum ar fi un sistem mild-hybrid de 48 de volți. Resursele noului M2 ar urma să fie gestionate fie de o cutie de viteze manuală cu șase trepte, fie de una automată cu opt trepte. Modelul va avea roți motrice spate.

Producătorul german de automobile de lux urmează să lanseze primele modele electrice de performanță. Este vorba despre i4 M50i și iX M60i. De asemenea, bavarezii lucrează la viitorul XM. Este vorba despre un SUV hibrid, care va produce peste 700 CP. Astfel, acesta va deveni cel mai puternic model de serie BMW.

Noul BMW M2 își va face debutul oficial în cursul lunii iulie a anului curent.

Sursa: Autoweek

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide