Primul drum expres din vestul României a fost dat în circulație – VIDEO

Autor: ProMotor 29 mart. 2024 Știri auto
Primul drum expres din vestul României a fost dat în circulație – VIDEO

Conducătorii auto pot folosi începând de joi, 28 martie, cei 19 km de drum expres, dintre Oradea și Autostrada A3, după ce au fost montate ultimele elemente de siguranță stradală, scrie oradea.ro.

Acesta este primul drum expres din vestul României, iar prin acest drum Oradea a fost conectată la rețeaua europeană de autostrăzi, iar circulația pe Șoseaua Borșului, pe Centura Oradea, în zona Ioșia și Rogerius, inclusiv în Episcopia, va fi mult mai fluentă.

Demersurile pentru realizarea acestui drum au fost începute de Primăria Oradea în anul 2016, când administrația locală a realizat un parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și Ministerul Transporturilor. Proiectul drumului expres a fost început de Primăria Oradea prin Zona Metropolitană Oradea și a fost mai apoi preluat de CNAIR. Proiectul are o valoare de peste 545 milioane lei, fiind finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Drumul cu o lungime totală de 19 km are profil de drum expres pe 13 km și profil de drum național cu 4 benzi pe 6 kilometri. Acesta cuprinde 3 noduri rutiere, respectiv 12 poduri, pasaje și viaducte.

VIDEO

Credit video: Arany Jozsef

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: oradea.roComentarii
Inchide