Cum arată noile autobuze Mercedes care vor circula în Oradea?

Autor: Marius Vișan 15 iun. 2020 Știri auto

Mercedes-Benz a livrat luni, 15 iunie, către Oradea, primele șase autobuze Mercedes-Benz Conecto, la care se adaugă și un Mercedes-Benz Citaro Hybrid. Autobuzele au o lungime de 12 metri, podea coborâtă și o capacitate extinsă de transport călători, de până la 108 de pasageri, 27 pe scaune.

Vehiculele de transport persoane îndeplinesc cele mai stricte standarde de poluare, respectiv Euro VI, etapa D.

„Ne bucură decizia autorităților orădene de reînnoire a flotei de transport public. Astfel, autobuzele Mercedes-Benz Conecto vor asigura îndeplinirea cu succes a celor două obiective principale ale autorităților: reducerea semnificativă a emisiilor poluante și a costurilor de operare. De asemenea, nivelul ridicat de echipare, prevăzut cu numeroase sisteme de siguranță și asistență, asigură un confort sporit pasagerilor și o experiență de conducere mult mai relaxată șoferilor”, a declarat un oficial Mercedes-Benz Trucks.

Intră în galeria foto

Noile vehicule dispun de sisteme de informare, sunt prevăzute cu camere de supraveghere pentru siguranța călătorilor și includ un sistem de monitorizare a numărului de pasageri. Postul de conducere ergonomic asigură accesul facil al șoferului la toate panourile de instrumente și este ferit de orice sursă de distragere a atenției.

Autobuzele sunt dotate cu rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități

În plus, autobuzele sunt dotate cu rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități, zonă dedicată pasagerilor cu mobilitate redusă și sunt prevăzute cu scaune capitonate pentru confortul călătorilor, precum și cu prize pentru încărcarea dispozitivelor mobile.

Prize pentru încărcarea dispozitivelor mobile

Autobuzele se remarcă prin costul scăzut de operare, eficiența ridicată și consumul redus de combustibil. La aceasta se adaugă și întreținerea optimizată, prin care se reduc semnificativ timpii de imobilizare.

Proiectul prin care au fost achiziționate autobuze face parte din strategia orașului de transformare a transportului public. Tot printr-un proiect finanțat cu fonduri europene, alte 15 autobuze hibrid vor ajunge în Oradea până la sfârșitul anului viitor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide