Primul exemplar Aston Martin DB12, vândut la licitație cu 1.5 milioane de euro

Autor: Adrian Somai 28 mai 2023 Știri auto

În urmă cu numai câteva zile, Aston Martin prezenta modelul DB12, noul său grand tourer conceput pentru a sărbători cea de-a 110-a aniversare a mărcii. Aflăm acum că primul exemplar a fost deja vândut în cadrul unei licitații pentru o sumă de 1.5 milioane de euro. Potrivit Carscoops, modelul va fi unul special, capacul motorului urmând să fie semnat de către piloții de Formula 1 ai echipei Aston Martin, Fernando Alonso și Lance Stroll.

Echipat din punct de vedere tehnic cu un motor V8 de proveniență Mercedes, cu o capacitate de 4.0 litri și supraalimentat cu două turbine, noul DB12 se poate lăuda cu o putere de 680 de cai și cu un cuplu maxim de 800 Nm. Transmisia este asigurată prin intermediul unei cutii automate cu opt trepte. În aceste condiții, DB12 poate accelera de la 0 la 100 km/h în 3.6 secunde, în timp ce viteza maximă pe care o poate prinde este de 325 km/h.

Primul exemplar al noului Aston Martin DB12 a fost scos la vânzare în cadrul evenimentului caritabil amfAR Gala Cannes. Așa cum spuneam și în rândurile anterioare, modelul a fost cumpărat în urma licitației pentru o suma de 1.5 milioane de euro, toți banii urmând să fie donați în scopuri caritabile.

Capacul motorului, semnat de Fernando Alonso și Lance Stroll

Mașina vândută în cadrul licitației este finisată într-o nuanță exterioară Iridescent Emerald. În plus față de un model obișnuit, acest prim model DB12 asamblat mai aduce și câteva detalii speciale semnate de cei de la divizia Q by Aston Martin. Cel mai important detaliu este reprezentat fără doar și poate de semnătura piloților Fernando Alonso și Lance Stroll de pe capacul motorului.

Noul Aston Martin DB12 va fi lansat în al treilea trimestru al acestui an. De asemenea, se vorbește deja și despre o versiune cabrio pe care cei de la Aston Martin ar putea să o prezinte în viitorul apropiat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Aston Martin


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide