Primul giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei ar putea fi gata în noiembrie

Autor: ProMotor 29 aug. 2022 Știri auto

Pasajul de la Domnești, primul de tip giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei, ar putea fi finalizat în luna noiembrie. Acesta se află în lucru de aproximativ patru ani.

Anul acesta au fost asamblate elementele principale, iar acum a început să apară și stratul de asfalt pe primele zone. Pe 15 noiembrie ar urma să fie ziua deschiderii circulației pe Pasajul de la Domnești, cel puțin așa susține secretarul de stat în Transporturi Ionel Irinel Scrioșteanu.

VIDEO

„Suntem în graficul asumat de către constructor și toți responsabilii de proiect, astfel încât să dăm în trafic pasajul Domnești pe 15 noiembrie. După ce s-a realizat hidroizolația pe zona rampelor de urcare/coborâre spre și dinspre Domnești, acum se toarnă primul strat de asfalt în această zonă a pasajului”, scria Ionel Irinel Scrioșteanu pe pagina sa de Facebook.

Lucrările la pasajul Domnești au fost reluate în vara lui 2020, după aproape doi ani de blocaje constante. Ultima problema fusese intrarea în insolvență a constructorului principal STRACO, însă șantierul și lucrările au fost preluate în sarcina subcontractorului Tracon, informează Hotnews.ro.

Primele lucrări la pasajul de la Domnești au început în 2018 în baza unei autorizații de construire parțiale, dar restul proiectului s-a blocat din mai multe motive: proiectul tehnic a trebuit complet refăcut față de ce s-a scos la licitație pentru că Primăria Capitalei a cerut lărgirea zonei pasajului pentru a fi amplasat o linie de întoarcere a tramvaiului; utilitățile au fost relocate cu foarte mare dificultate; exproprierile inițiale și cele suplimentare (ca urmare a modificării proiectului) au fost realizate cu mare întârziere; constructorul a intrat în insolvență.

Detaliile tehnice ale sensului giratoriu suspendat de la Domnești

Acesta are o lungime de 536 m, iar costul execuției se ridică la 91,5 mil. de lei.

Constructorul este STRACO GRUP SRL – SC COMNORD SRL – SPECIALIST CONSULTING SRL, construcția fiind preluată de subcontractorul TRACON, cu un contract semnat în anul 2017 (lucrări reluate în august 2020).

Termenul de finalizare este de 24 de luni (proiectare și execuție), iar finalizarea ar putea avea loc în ultima parte a lui 2022. Stadiu la zi (august 2022) este de aproximativ 78%.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook - Ionel Irinel Scrioșteanu, Captură video YouTube - Lumea privita de sus



Comentarii
Inchide