Primul Mercedes-Maybach electric va debuta în aprilie sub forma unui SUV

Autor: Ionuț Vîlciu 30 mart. 2023 Știri auto

Producătorul german anunță că primul model complet electric Mercedes-Maybach va debuta în aprilie și va fi bazat pe EQS SUV.

Mercedes-Maybach se pregătește să dezvăluie primul său model de producție complet electric. Acesta va fi o versiune super luxoasă a actualului Mercedes-Benz EQS SUV. Compania a anunțat că debutul primul model electric de lux va avea loc pe 17 aprilie atât online, cât și la Salonul Auto de la Shanghai 2023 din China.

Nu avem imagini cu noua mașină, dar comunicatul a fost însoțit de o fotografie teaser care arată SUV-ul Mercedes-Maybach EQS ascuns sub o prelată aurie, dar noul model ar trebui să păstreze esența lui EQS SUV. Este de așteptat ca Maybach-ul electric să semene destul de mult cu SUV-ul Mercedes-Benz EQS, dar sigur va aduce câteva artificii de design pentru a se diferenția de o variantă standard.

Mercedes-Maybach EQS 680 va fi primul Maybach electric

Schimbările exterioare vor include, cel mai probabil, ornamentul de capotă specific modelelor Maybach, o nouă grilă, bare de protecție redesenate, diferite jante din aliaj și multe elemente cromate pentru restul caroseriei. La interior, noul Maybach electric probabil că va avea materiale ceva mai bune, o configurație cu patru locuri pentru confort sporit și alte dotări care să facă pasagerii din spate să se simtă cu atât mai speciali.

Conform publicației Carscoops, indicativul SUV-ului Mercedes-Maybach EQS 680 sugerează că modelul va fi mai puternic decât SUV-ul EQS 580 4Matic oferit în prezent de Mercedes-Benz. Acesta din urmă dispune de 544 CP și 857 Nm cuplu motor maxim, suficient pentru a propulsa SUV-ul de mari dimensiuni de la 0 la 100 km/h în doar 4,6 secunde. EQS 580 are două motoare electrice, unul montat pe fiecare punte, care îi conferă tracțiune integrală, iar bateria de 108.4 kWh ar trebuie să fie îndeajuns pentru parcurgerea a peste 500 km cu o singură încărcare.

Momentan, singura specificație cunoscută a versiunii Maybach este consumul de putere combinat provizoriu de 24,4-22,5 kWh/100 km care însoțește anunțul oficial.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide