Primul model electric Alfa Romeo va fi un SUV de mici dimensiuni ce va debuta în 2024

Autor: Ionuț Vîlciu 08 iun. 2023 Știri auto

Alfa Romeo pregătește primul său model electric din istorie. Acesta va fi un SUV, posibil bazat pe Jeep Avenger, dar cu design propriu.

Alfa Romeo este pe o traiectorie ascendentă și pare că lasă în urmă vremurile incerte prin care trecea în urmă cu câțiva ani. Producătorul italian a găsit un făgaș, o nișă pe care se axează, iar acum se pregătește să ia calea electrificării. Alfa Romeo Tonale a dat startul pentru modelele cu componentă electrică din gama italienilor, dar următorul model va face trecerea către propulsia complet electrică. Producătorul auto a confirmat că plănuiește să prezinte un SUV compact complet electric în prima jumătate a anului 2024, potrivit Carscoops.

Alfa Romeo păstrează detaliile secrete, dar a spus că modelul este cunoscut în interior drept „Copil” și va fi „cel mic”. Acest lucru sugerează că crossover-ul va fi mai mic decât Tonale.

Crossover-ul electric promite să fie un „gamechanger” care „intenționează să rescrie regulile pentru segment”. De asemenea, va fi primul vehicul electric al producătorului italian, iar Alfa Romeo spune că „păstrează ADN-ul sportiv”.

Alfa Romeo caută un nume pentru noul model

Nu sunt multe detaliile și informații după care ne putem lua, dar Alfa Romeo caută ajutor pentru denumirea noului model. Rămâne neclar cât de serioasă este cererea de ajutor, dar compania a confirmat că modelul nu va fi numit „Brenner”, așa cum au sugerat unele zvonuri.

Cu toate acestea, unele surse spun că noul model electric al celor de la Alfa Romeo ar putea fi bazat pe noul Jeep Avenger, de altfel primul model electric din gama Jeep.

Acesta a devenit disponibil recent și în România. Primul SUV electric de la Jeep dispune de un motor electric ce produce 156 CP și are o autonomie declarată de 400 de km. Astfel, probabil că ne putem aștepta la cifre similare și de la viitorul SUV Alfa Romeo.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alfa Romeo


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide