Primul model rechemat de VW în scandalul emisiilor. Când urmează să fie remediat fiecare motor

Autor: Marius Vișan 03 feb. 2016 Știri auto


Volkswagen Amarok va fi primul model din cele produse de mărcile grupului Volkswagen implicate în scandalul normelor de poluare.

În decembrie 2015, Grupul Volkswagen a prezentat Autorităţii Naţionale Germane pentru Transport Motorizat (KBA) măsurile tehnice specifice pentru motoarele EA189
afectate de scandalul emisiilor. Conform celor agreate, la finele lunii ianuarie Volkswagen a început implementarea măsurilor pentru motoarele cu capacitatea de 2,0 litri. În următoarele câteva luni, măsurile vor fi implementate pentru motoarele cu capacităţi de 1,2 şi 1,6 litri.

Volkswagen începe implementarea cu Amarok, modelul Passat urmând la scurt timp după aceea.

Abia după ce KBA a verificat şi confirmat măsurile propuse, clienţii afectaţi vor fi contactaţi şi informaţi cu privire la rechemare. Într-o a doua scrisoare, proprietarilor autovehiculelor li se va cere să stabilească o programare cu un partener Volkswagen. Ca termen, implementarea măsurilor se va extinde pe parcursul întregului an 2016.

Actualizarea de soft este planificată pentru motoarele EA189 de 1,2 litri, 1,6 litri şi 2,0 litri. Timpul alocat manoperei va fi de sub o jumătate de oră. La motorul de 1,6 litri va fi montat adiţional un dispozitiv de rectificare a fluxului în conducta de admisie, timpul de lucru estimat inclusiv pentru actualizarea de soft fiind de doar sub 45 de minute.

Rechemarea a început acum cu motorul 2,0 TDI de la Volkswagen Amarok. După instalarea acestui nou soft de comandă a motorului, Amarok respectă limitele solicitate pentru a îndeplini cerinţele normei de poluare Euro 5.

 

Obiectivul Volkswagen a fost în permanenţă de a se asigura că aceste măsuri nu modifică cifrele reduse ale consumului de combustibil, şi nici performanţele sau emisiile de CO2 sau de zgomot ale autovehiculelor afectate. În ceea ce priveşte Amarok, Autoritatea Naţională Germană pentru Transport Motorizat a confirmat deja că acest obiectiv a fost atins pe deplin.

În doar câteva săptămâni, vor urma alături de variantele modelului Passat de asemenea şi alte modele cu motoarele 2,0 TDI afectate. Modificarea motoarelor afectate de 1,2 litri este planificată pentru finele celui de-al doilea trimestru. În încheierea rechemării, începând cu al treilea trimestru al anului, va avea loc implementarea pentru autovehiculele cu motor de 1,6 litri.

Totodată, conform celor agreate cu autorităţile competente şi în conformitate cu cerinţele naţionale corespunzătoare, în paralel începe implementarea măsurilor tehnice şi în alte ţări europene.

Autovehiculele sunt în continuare sigure din punct de vedere tehnic şi pot circula, putând fi astfel conduse şi în continuare pe drumurile publice, fără niciun fel de limitări.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide