Cum te păcălesc să plăteşti mai mult la RCA fără să-ţi dai seama

Autor: Gandul.info 29 ian. 2016 Știri auto

 

 

Mii de români sunt păcăliţi cu bună ştiinţă de firmele de asigurări atunci când încheie poliţe RCA. Deşi, potrivit legii, istoricul unui şofer se transferă atunci când îşi schimbă maşina, firmele de asigurări nu respectă normele. Practic, şoferii care nu au făcut niciun accident ajung să achite cu aproape 30 la sută mai mult la poliţă atunci când îşi cumpără maşină nouă.

Un şofer care schimbă maşina şi nu are accidente la activ ar trebui să primească un bonus la încheierea poliţei pentru noul autorism. Nu se întâmplă la fel în practică, spun specialiştii.

„Legea este lacunară în momentul de faţă. Într-adevăr, bonusul nu se transferă atunci când îţi cumperi o nouă maşină, în ciuda faptului că ai fost un şofer corect şi ani de zile ai acumulat să zicem un bonus 8. În momentul în care îţi achiziţionezi o nouă maşină, porneşti din nou de la bonus zero”, spune Cristian Muntean, preşedintele Asociaţiei Service-urilor Independente, citat de b365.ro.

Asta deşi transferul este prevăzut clar într-o normă a Autorităţii de Supraveghere Financiară aflată în vigoare. De pierdut au românii care îşi schimbă maşina.



Practic, un şofer de 44 de ani care nu a avut accidente şi cumpără o maşină nouă plăteşte cu 118 lei mai mult pentru că istoricul său de şofer nu a fost luat în calcul la încheierea noii poliţe. Situaţia este ştiută de oficialii ASF, mai ales că primesc într-un an zeci de plângeri, dar nu pot face nimic. Singura soluţie este ca oamenii să depună reclamaţie.

„În mod normal trebuie să se transfere istoricul, în mod evident istoricul trebuie să te urmărească peste tot. Ce discutăm acum în grupele de lucru discutăm chiar un cazier al şoferului, că este pe camion sau este pe maşină”, susţine Mişu Negriţoiu, preşedinte ASF.

Persoanele care vor să îşi păstreze istoricul la schimbarea maşinii trebuie să depună la compania de asigurări o copie după actul de radiere al vechii maşini, după ultima asigurare si o copie după contractul de vânzare-cumpărare a noii maşini.


 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide