Primul salon auto confirmat în 2021 va avea loc la München

Autor: George Cristea 04 feb. 2021 Știri auto

Anul 2020 a adus, pe lângă pandemie, și dispariția saloanelor automobilistice. Anul acesta, organizatorii sunt optimiști: primul salon auto confirmat în 2021 va avea loc la München.

Intră în Galeria FOTO

Pandemia ne-a luat nu doar bucuria de a merge în concedii și întâlnirile cu prietenii, ci și posibilitatea de a admira în avanpremieră noile modele de mașini, în cadrul saloanelor auto. După ce Salonul de la Geneva a fost anulat în martie 2020 cu numai câteva zile înainte de deschidere, Salonul de la Paris a fost și el tăiat de pe listă. Dacia a trebuit să-și reconfigureze traseul din mers, lansând noua generație a modelelor Logan și Sandero în cadrul unui eveniment privat, desfășurat online.

Dincolo de anularea evenimentelor programate în 2020, industria auto s-a distanțat din ce în ce mai mult de saloanele auto, considerate a fi vehicule ineficiente și scumpe de promovare a produselor lor. Organizatorii Salonului de la Paris pregăteau o reinventare a manifestării pentru 2020, dar nu au mai apucat să o pună în practică. În același timp, germanii au luat o decizie mult mai radicală cu IAA, Salonul Auto de la Frankfurt. Acesta a fost complet reorganizat și mutat la München, după cum anunțase în 2020 asociația industriei auto germane VDA.

Primul salon auto confirmat în 2021 este IAA Mobility de la München

Prima ediție a IAA în noua locație urma să fie în 2021, iar acum VDA a confirmat că aceasta rămâne în program. Noua denumire este IAA Mobility și reflectă schimbările făcute de organizatori pentru a crește atractivitatea acestui eveniment. VDA s-a inspirat de saloanele de tehnologie ale industriei IT, curtate intens în ultimii ani și de producătorii auto.

Ediția din acest an a IAA Mobility se va desfășura în perioada 7-12 septembrie la München, atât în halele expoziționale cât și pe străzile din centrul orașului. În plus, IAA Mobility va oferi o ediție digitală care va putea fi accesată online.

Producătorii auto care și-au confirmat prezența sunt în primul rând cei care au o prezență solidă în Bavaria, cum sunt BMW, Audi și Mercedes-Benz. Alte mărci care participă sunt Ford, Hyundai și unele mărci chineze, dar și furnizori de componente precum Bosch, Continental sau Faurecia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide