Primul sector din viitoarea Autostradă a Moldovei este aproape gata

Autor: George Cristea 13 oct. 2020 Știri auto

Primul sector din viitoarea Autostradă a Moldovei este aproape gata, urmând să fie deschis circulației cel mai târziu în primăvara anului viitor.

Intră în Galeria FOTO

Este vorba de tronsonul estic al Centurii Bacău, cu o lungime de aproximativ 16 kilometri. Acesta va fi parte integrantă a Autostrăzii A7, care va traversa Moldova de la Nord la Sud. Stadiul lucrărilor pe sectorul comun cu Centura Bacău a ajuns la 85%, iar autoritățile vorbesc deja că acest tronson ar putea fi inaugurat anul acesta. Pică bine în campania electorală, dar termenul asumat de constructor este ianuarie 2022. O estimare realistă, susține și Asociația Pro Infrastructură, ar fi pentru primăvara anului viitor.

„Lucrările la Variante de Ocolire Bacău, primul segment din Autostrada Moldovei (A7) se apropie de finalizare, deși termenul contractual este ianuarie 2022! În prezent stadiul lucrărilor executate de asocierea Spedition UMB-Tehnostrade este de aproximativ 85%, existând deja strat de asfalt de uzură pe circa 7km din cei 16km ai secțiunii de autostradă. Finalizarea zonelor rămase în urmă precum podul metalic de la Ruși-Ciutea depinde de condițiile meteo din această toamnă”, detaliază Asociația Pro Infrastructură într-o postare pe Facebook.

Viitoarea Autostradă a Moldovei: Primii 16 km sunt aproape finalizați

„Ne exprimăm speranța ca cel târziu în primăvara anului viitor românii să se poată folosi de acest segment deosebit de important de autostradă, iar Municipiul Bacău să fie eliberat definitiv de aglomerația și poluarea produsă de traficul rutier de tranzit”, mai susține asociația.

Brațul estic al Centurii Bacău a fost deja deschis circulației, încă de acum o lună. Pe această secțiune, circulația se desfășoară în regim de o bandă pe sens. Este vorba de tronsonul al treilea, care face legătura dintre DN2 și DN11 și care are o lungime de 7,36 kilometri.

Proiectul Centurii Bacău este compus din trei sectoare, după cum urmează:

  • Sectorul nr. 1: legătura rutieră DN 2 (sud Bacău) cu DN 2 (nord Bacău), în lungime de 20,180 km sector ce se suprapune cu viitoarea Autostrada Moldova A7 între km 2 + 413 și km 18 + 682; (16,269 km)
  • Sectorul nr. 2: legătura rutieră de la nord de Bacău între DN 15 și DN 2 în lungime de 3,160 km;
  • Sectorul nr. 3 (cel inaugurat recent): legătura rutieră de la sud de Bacău între DN 2 și DN 11, în lungime de 7,360 km.

Întregul proiect are ca termen de finalizare luna ianuarie 2022, dar acesta are șanse mari să fie finalizat înainte de termen. Valoarea lucrărilor se ridică la 669 de milioane de lei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide