Cum arată acum podul suspendat de la Brăila. Trebuia să fie inaugurat anul trecut – galerie FOTO și VIDEO

Autor: Bogdan Bârliga 28 feb. 2023 Știri auto

Deși toți politicienii care s-au perindat pe la ministerul Transporturilor au susținut că vom putea circula pe podul suspendat de la Brăila chiar de la finalul anului trecut în realitate lucrările sunt mult întârziate.

Asociația Pro Infrastructură (API) trage un semnal de alarmă după ce a constat că pe acest șantier nu prea se lucrează.

Ordinul de începere a lucrărilor pentru podul suspendat de la Brăila a fost emis pe data de 02.03.2018, dar cei 4 ani au primit extensii de timp, se arată într-o postare a celor de la API pe o rețea socială.

Nici statul român nu și-a făcut treaba și abia în luna mai 2021 a emis autorizația de construire aferentă celor aproximativ 15 km rămași din totalul celor 22 km de drumuri de legătură.

Colaboratorii Asociației Pro Infrastructură (API) au filmat pe data de 25.02.2023 aproape toți kilometrii de pe drumurile de legătură spre Jijila și Smârdan/Măcin, respectiv spre DN2B Centura Brăila.

Promisiuni neonorate

API susține că în acest moment se înaintează foarte greu cu drumurile de legătură, mai ales în punctele critice și mobilizarea din șantier e anemică.

„(…)constructorul WeBuild ne dezamăgește în continuare și nu își revine din amorțeală. Înaintează foarte greu cu drumurile de legătură, mai ales în punctele critice, întârziate. Mobilizarea ne amintește mai curând de stilul altor constructori italieni și greci. De la WeBuild avem așteptări mari. Noi (încă) îi avem în categoria marilor antreprenori generali serioși de pe infrastructura rutieră, alături de UMB, Strabag și Porr. Pe feroviar nici nu mai vorbim, acolo sunt regi la contracte, de departe. Parcă și colegii lor japonezi de la IHI s-au molipsit și înaintează foarte greu cu hidroizolația pe podul suspendat. Urmează asfaltul, finisajele și bineînțeles testele care, împreună, vor aduna câteva luni bune de muncă și reglaje” se arată într-o altă postare din social media a API.

Intră în GALERIA FOTO

Și termenul de finalizare din luna mai va fi ratat

După ratarea termenului de finalizare de la finalul anului trecut autoritățile au avansat o nouă dată: lucrările la drumurile de acces vor fi terminate în luna mai.

Dar așa cum au constat în teren cei de la API și această promisiune nu are legătură cu realitatea din teren și nu mai știe nimeni când se va putea circula pe acolo.

„Deși ar fi posibilă o deschidere la finalul lunii mai, cel târziu în iunie, cel mai probabil ne vom duce spre sfârșitul verii cu inaugurarea. Și asta doar pe conexiunea scurtă, spre Smârdan/Măcin pe malul tulcean, respectiv până la Calea Galați/DJ221B pe malul brăilean. Pe latura nordică (Jijila) și pe bucata care se conectează la DN2B (Centura Brăila) lucrările vor fi gata abia la sfârșitul toamnei dacă nu se va accelera semnificativ ritmul de execuție” mai precizează API.

Iată în acest clip video cum arată lucrările de la podul suspendat de la Brăila:

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Asociația Pro Infrastructură (API)


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide