Primul teaser cu noul SUV Skoda Elroq. Viitorul model va debuta anul acesta

Autor: Promotor 24 mai 2024 Știri auto
Primul teaser cu noul SUV Skoda Elroq. Viitorul model va debuta anul acesta

Skoda pregătește un nou SUV electric ce va fi lansat anul acesta. Acesta va completa gama de modele electrice a producătorului ceh, alături de Enyaq.

Producătorul ceh lucrează la extinderea gamei sale de modele electrice și pregătește lansarea unui nou SUV electric. Noua mașină a producătorului ceh va folosi aceeași platformă MEB de la Volkswagen, dar nu va fi la fel de mare precum Enyaq, urmând să aibă o lungime de circa 4,5 metri, potrivit Motor1.

Limbajul de design ce va fi folosit pentru Skoda Elroq este cunoscut sub numele de „Modern Solid”, fiind o linie de design care va fi împărțită cu SUV-ul mai mic Skoda Epiq, care va fi construit pe noua platformă MEB Entry, la fel ca versiunea de producție a lui Volkswagen ID.2 și a lui Cupra Raval. Skoda Epiq va fi prezentată în 2025, iar în 2026 vom face cunoștință cu un SUV electric cu până la șapte locuri.

Skoda începe extinderea gamei sale de modele electrice

Din prima imagine teaser a noului Elroq putem distinge designul farurilor, care sunt împărțite în două elemente. Secțiunea superioară, mai subțire, se extinde pe toată partea frontală a mașinii. Inscripția Skoda este vizibilă clar pe capotă, înlocuind sigla tradițională a producătorului ceh, iar grila cu care Skoda ne-a obișnuit a fost acum redesenată.

„Dezvoltarea continuă a elementelor vizuale cheie este o sarcină provocatoare și incitantă”, a spus Oliver Stefani, șeful Skoda Auto Design. „De aceea, echipa mea și cu mine, suntem încântați să prezentăm în avans primul model Skoda. Nu există nicio îndoială că noul Elroq va da un nou impuls și va fi un adevărat eye-catcher”, a adăugat el.

În următorii trei ani vom asista la lansearea a trei noi modele electrice Skoda. Toate vor fi SUV-uri, iar startul va fi dat de Elroq în acest an. 2025 va marca lansarea lui Epiq, iar în 2026 va fi lansat cel mai mare SUV electric Skoda de până acum, inspirat de conceptul Vision 7S.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide