Primul tronson din Autostrada Sibiu-Pitești a fost deschis circulației – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 15 dec. 2022 Știri auto

Primul tronson al Autostrăzii Sibiu-Pitești (A1) a fost deschis circulației. Acesta măsoară 13 kilometri și se întinde între Sibiu și Boița.

Conform Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, începând cu ora 15:00 a zilei de 15 decembrie 2023, primul tronson din Autostrada Sibiu-Pitești a fost deschis circulației rutiere. Lotul măsoară 13,17 kilometri și se întinde între Sibiu și Boița.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a făcut și el o postare pe pagina sa de Facebook, acolo unde a publicat și un clip video. „Primii kilometri ai Autostrăzii Sibiu-Pitești au fost deschiși! De astăzi se circulă pe 13 kilometri de autostradă între Sibiu și Boița! Și sunt doar începutul! Anul acesta au fost semnate toate contractele care lipseau pentru a putea fi demarate lucrările pe toată autostrada până la Pitești”, a scris Sorin Grindeanu în postarea sa pe Facebook.

Autostrada Sibiu-Pitești începe să prindă contur

Și Cristian Pistol a ținut să facă un anunț. „De astăzi, ne vom bucura de primii 13,17 km ai acestei autostrăzi extrem de importante, nu doar pentru România, ci și pentru economia europeană. Autostrada Sibiu – Pitești este importantă pentru desfășurarea traficului pe Coridorul IV Pan European, deoarece asigură la nivel funcțional o traversare de la Vest la Est a țării noastre. De asemenea, este și prima legătură cu rețeaua rutieră europeană care traversează Munții Carpați. Acest obiectiv al României și al Uniunii Europene este așteptat de mai bine de trei decenii”, a precizat Cristian Pistol, directorul general CNAIR.

Contractul pentru proiectarea și execuția tronsonului a fost semnat cu firma austriacă Porr pentru suma de 612,65 milioane de lei fără TVA. Ordinul de începere pentru etapa de proiectare a fost emis în mai 2019, iar cel pentru etapa de execuție pe 30 martie 2020. Durata de realizare a contractului este de 48 de luni, din care 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție. Cu toate acestea, primul tronson al autostrăzii a fost finalizat cu patru luni înainte de termen.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide