Probleme cu anvelopele iarnă şi în Marea Britanie

Probleme cu anvelopele iarnă şi în Marea Britanie

Autor: Gabriel Grosoiu acum 9 ani Știri
Venirea sezonului rece aduce o serie de probleme speciale pentru şoferii din ţările ale căror drumuri se pot înzăpezi. Anul trecut, chiar Marea Britanie s-a confruntat cu o problemă pe această temă, deşi nu a fost nici pe departe vorba despre atitudinea ostilă a şoferilor, în ceea ce priveşte trecerea la pneurile de iarnă.

Cei care şi-au echipat maşinile cu anvelope potrivite sezonului rece au avut de plătit o taxă suplimentară de 20 lire către companile de asigurare britanice, în special posesorii unor poliţe de asigurare de tip premium.

Motivul invocat de asigurători era acela că anvelopele de iarnă reprezintă o modificare importantă adusă maşinii, fapt care necesită anunţarea companiei de asigurări, înainte de operaţiune.

Totuşi, în urma protestelor şoferilor din Regat, dar şi a demersurilor făcute de mass-media, şapte dintre companiile de asigurare de prestigiu au decis şă nu mai perceapă taxa în cazul trecerii la cauciucurile de iarnă şi nici să mai pretindă notificarea prealabilă din partea şoferilor.

Totuşi, va fi considerată modificare montarea unor roţi mai scumpe decât cele aflate în echiparea standard a maşinii. O mare parte a producătorilor auto, prezenţi pe piaţa britanică, cum ar fi Audi, BMW, Jaguar, Mercedes-Benz, Porsche, Toyota, Volkswagen şi Volvo, oferă servicii de adăpostire a pneurilor de vară pe perioada sezonului rece, contra-cost.Comentarii
Inchide