Probleme la Dacia Duster după 250.000 KM. Rugină, kilometri dați înapoi, depuneri în motor – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 03 apr. 2024 Știri auto

Dacia Duster este un model popular în România, chiar și pe piața de automobile second-hand. Cu toate acestea, există probleme pe care trebuie să le cunoaștem, pentru a face cea mai bună achiziție.

Cei de la Mașina Potrivită au verificat o Dacia Duster din 2011, un exemplar din prima generație a SUV-ului autohton, echipat cu motorul de 1,6 litri, pe benzină, ce produce 105 CP. Motorul este cuplat, în acest caz, la o transmisie manuală cu 6 trepte și la un sistem de tracțiune integrală.

Mașina verificată de echipa Mașina Potrivită nu este în cea mai bună stare, estetic vorbind: anumite elemente au fost revopsite, altele au urme de chit, iar reparațiile nu au fost făcute în cel mai bun mod. De asemenea, în urma raportului CarVertical, pare că există o eroare când vine vorba de kilometri parcurși, dar aceasta ar putea fi doar o anomalie, ci nu un caz de măsluire a kilometrajului mașinii, care indică pe bord un total de 249.448 de kilometri.

Dacia Duster cu probleme mecanice. Merită 5.600 de euro?

Odată ajunsă mașina la atelier, băieții au început să facă verificările de rigoare. Au început cu motorul, care prezintă câteva scurgeri de ulei atât în partea superioară, cât și pe dedesubt. În plus, există depuneri în motor, semn că schimburile nu au fost efectuate la timp. De asemenea, antigelul era proaspăt, dar există scurgeri în spatele motorului, de aici și un miros puternic de antigel.

Continuând verificarea, s-a descoperit că trei dintre anvelope erau din 2013, iar una din 2011. Frânele erau foarte uzate, iar plăcuțele de frână nu mai călcau corespunzător pe interiorul discurilor. Pe lângă aceste probleme, un amortizor era curs.

Pe dedesubt se observă destul de multă rugină, iar cardanul trebuie înlocuit sau recondiționat, deoarece a dezvoltat un joc foarte pronunțat. De asemenea, un suport al sistemului de evacuare s-a rupt din cauza oxidării.

Concluzia este că avem nevoie de o verificare amănunțită atunci când cumpărăm o mașină și să nu picăm în mirajul unui preț mic, cu speranța că vom putea investi o sumă minimă pentru reparații.

Potențialul client pentru această mașină a lăsat un comentariu acestui clip, spunând că a ales să nu cumpere mașina, dată fiind investiția necesară pentru a aduce acest Duster într-o stare bună.

Puteți urmări întregul videoclip mai jos:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mașina Potrivită / YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide