Au apărut probleme la cea mai tare electrică a Grupului Volkswagen. De ce Porsche Taycan e rechemată în service?

Autor: Elena Luchian 05 iul. 2021 Știri auto

Au apărut probleme la cea mai tare mașină electrică a Grupului Volkswagen. Zeci de mașini sunt rechemate acum în service. Care este motivul?

GALERIE FOTO

Porsche recheamă în service 43.000 de unități Taycan. Recall-ul vizează mașini produse și livrate până în luna iunie a acestui an, anunță compania germană. Toate acestea vor fi supuse unei actualizări software în vederea remedierii problemei. Aceasta nu se va putea realiza face over-the-air. Astfel, proprietarii mașinilor vor fi nevoiți să ajungă la un service loca.

Aproximativ 130 de posesori de Taycan au raportat o problemă survenită în timpul rulării, a relatat un oficial Porsche, Klaus Rechberger. Potrivit Reuters, aceștia au observat că motorul electric se oprește brusc în timpul rulării. Nu au avut loc accidente din acest motiv.

Lansat în anul 2019, Taycan este prima electrică de la Porsche și cea ma puternică intrată în producția de serie a Grupului Volkswagen. Misiunea sa este să atragă segmentul clienților interesați de propulsiile “verzi”, dar și de mașini sport de lux. În primul său an pe piață, 20.000 de clienți au comandat un Taycan. Versiunea de top este Taycan Turbo S cu 761 de cai putere și o accelerație de la 0 la 100 km/h în 2,8 secunde. 416 kilometri poate rula aceasta între două încărcări.

Porsche Taycan nu e singura mașină electrică rechemată zilele acestea în service. Și Tesla are probleme

Nu numai Porsche trebuie să-și cheme un număr mare de mașini în service. Tesla a anunțat săptămâna trecută o problemă la sistemul cruise control al mai multor mașini vândute în China.

Producătorul american speră însă, se remedieze problema de la distanță. O rechemare în service de tipul clasic ar fi o problemă uriașă pentru că numărul de mașini care prezintă problema menționată este mare.  Este vorba despre peste 285.000 de unități Model 3 și Model Y. 249.855 dintre ele au fost construite local.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide