Procurorii au cerut arestarea preventivă în lipsă a lui Mario Iorgulescu

Autor: ProMotor 17 feb. 2020 Știri auto

Procurorii au cerut, luni, Tribunalul Bucureşti, arestarea preventivă a lui Mario Iorgulescu, după accidentul mortal de anul trecut. Atunci, fiul şefului Ligii Profesioniste de Fotbal a condus cu alcoolemie de aproape 2 g/litru  şi sub influenţa cocainei, provocând un accident mortal.

Potrivit procurorilor, Mario Iorgulescu a condus beat şi drogat, în data de 8 septembrie 2019, şi a produs un accident în urma căruia un bărbat a murit. Mario Iorgulescu nu a oprit la semafor şi a condus cu o viteză de 162 de kilometri pe oră, deşi limita legală era 50 de kilometri pe oră.

„Pe fondul unei crize de gelozie şi într-o stare de furie, având o alcoolemie de 1,96 g/l şi fiind sub influenţa cocainei, intenţionând să se deplaseze din sat Gulia, com. Tărtăşeşti, spre un club din Parcul Herăstrău, mun. Bucureşti, inculpatul Iorgulescu Gino-Mario a condus autoturismul (…) cu o viteză ce depăşea cu mult viteza legală de 50 km/h în localitate, pătrunzând pe culoarea roşie a semaforului cu viteza de 145 km/h în intersecţia dintre Şos. Chitilei şi str. Teodor Neagoe, accelerând până la 162 de km/h în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe banda I, urcând vehiculul cu partea stângă pe un scuar, apăsând la maximum pedala de acceleraţie la un vehicul echipat cu un motor ce dezvoltă 700 de cai putere, pătrunzând pe contrasens şi intrând în coliziune frontală, la ora 03:02:39, la viteza de 143 km/h, cu autoturismul marca Audi, condus de victima V. D.-A., care a decedat pe loc, toate acestea în condiţiile în care, din momentul în care a pătruns în intersecţie pe culoarea roşie a semaforului, inculpatul nu a acţionat frâna, iar în momentul coliziunii pedala de acceleraţie era apăsată la maximum”, scriu procurorii.

Procurorii spun că procedând în acest fel, Mario Iorgulescu „a fost indiferent faţă de urmările acţiunilor sale, pe care le-a prevăzut, punând în pericol participanţii la trafic, lăsând producerea sau evitarea unei coliziuni pe seama hazardului şi astfel ucigând-o pe victimă cu intenţie indirectă”.

Anchetatorii au cerut, astfel, luni, Tribunalului Bucureşti, arestarea preventivă a lui Mario Iorgulescu, pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

Din 23 septembrie Mario Iorgulescu a fost dus la o clinică din Italia, pentru că şi el a fost rănit grav în urma impactului. Acesta a fost externat şi preluat de un institut de reabilitare psihiatrică din Italia. Ulterior, în 31 octombrie, a fost internat la o altă clinică din Italia, unde se află şi în prezent.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide