Procurorii confirmă: femeia care a omorât doi copii în Andronache avea alcoolemia peste 0,8 la mie

Autor: George Cristea acum 2 ani Știri auto

Procurorii confirmă: femeia care a omorât doi copii în accidentul din Andronache avea alcoolemia peste 0,8 la mie la momentul accidentului.

Intră în Galeria FOTO

Magistratul pentru drepturi și libertăți de la Judecătoria Sectorului 2 a respins cererea de arestare preventivă a femeii care a produs accidentul din Andronache în care și-au pierdut viața o fată de 6 ani și o tânără de 20 de ani. Femeia a fost lăsată în libertate, fiind plasată sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Acum, procurorii au contestat decizia și spun că șoferița avea o alcoolemie de peste 0,80 g/l în sânge în momentul producerii accidentului.

„La data de 27.02.2021, în jurul orelor 15,35, a condus autovehiculul marca Mercedes Benz GLA pe str. Fructelor din sectorul 2 al municipiului Bucureşti, dinspre str. Gherghiţei către str. Menţiunii, având în sânge o îmbibaţie peste 0,80 g (întrucât conform buletinului de analiză toxicologică a prezentat o alcoolemie de 0,67 g la data de 27.02.2021, ora 18,05, şi de 0,44 g la data de 27.02.2021, ora 19,05), iar, când a ajuns la intersecţia cu str. Menţiunii, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a pătruns pe trotuarul din dreptul imobilului cu nr.176, unde a accidentat mortal două persoane vătămate, în vârstă de 6 şi 20 de ani”, se arată într-un comunicat al Parchetului.

Potrivit legii, valoarea de 0,8 la mie în sânge este limita de la care alcoolemia devine faptă penală. Cel păuțin în teorie, femeia care a provocat accidentul nu ar putea să scape fără o sentință cu executare.

Femeia care a omorât doi copii în Andronache avea alcoolemia peste 0,8 la mie

Sâmbătă după-amiază, o femeie de 57 de ani a pierdut controlul maşinii pe care o conducea pe o stradă în zona Andronache din Capitală, a lovit un stâlp, care s-a prăbuşit, după care maşina a fost proiectată pe trotuar, unde a accidentat mortal o fetiţă de 6 ani şi o tânără de 20 ani. Cele două victime au fost transportate de urgenţă la spital, însă nu au mai putut fi salvate.

Imediat după accident, femeia de la volan a fost agresată de rudele fetelor accidentate, fiind transportată şi ea la spital. De asemenea, şi soţul femeii, aflat pe scaunul dreapta de lângă şofer, a fost scos din maşină de mulţimea furioasă şi a fost bătut.

În declaraţia dată la Poliţie, şoferiţa ar fi spus că are permis de conducere de mai multă vreme, însă nu conduce constant şi nu avea experienţă pe o maşină având cutie automată de viteze. În acea zi s-ar fi urcat la volan pentru că soţul ei consumase băuturi alcoolice. La un moment dat, ar fi încurcat pedalele maşinii şi ar fi apăsat pe acceleraţie în loc de frână, ajungând cu maşina pe trotuar, unde le-a accidentat mortal pe cele două fete.

Ea a declarat că nu a consumat băuturi alcoolice, însă a refuzat să fie testată cu aparatul etilotest, astfel încât i s-au prelevat probe biologice.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide