Un producător din Vietnam, VinFast, exportă mașini de lux în Europa. Se deschid primele reprezentanțe

Autor: Promotor 13 iul. 2021 Știri auto

Un producător din Vietnam, VinFast, exportă mașini de lux cu propulsie electrică în Europa. Se deschid primele reprezentanțe pe “Bătrânul continent”.

GALERIE FOTO

VinFast este, de fapt, singurul producător auto din Vietnam care exportă mașini. Compania deținută de Mahindra tocmai a demarat procedura de extindere la nivel global. Asiaticii deschid primele lor reprezentanțe în America de Nord și în Europa.

Vietnamezii au lansat primele lor mașini în anul 2019. Acestea pot fi văzute deja pe șoselele din Vietnam. Miza este accesul pe piețe puternice precum Statele Unite și statele europene.

Potrivit proprietarului companiei, citat de Reuters, VinFast deschide cinci centre care includ birouri și showroom-uri. Urmează și un showroom în California.

Compania plănuia să vândă 56.000 de vehicule în 2022. Dar criza de semiconductori i-a afectat serios și pe vietnamezi. Aceștia și-au redus obiectivul la doar 15.000 de vehicule.

“Ne vom lansa simultan în America de Nord – Statele Unite și Canada – și în Europa. În Europa vom fi în Germania, Franța și Olanda”, a anunțat CEO-ul VinFast, Nguyen Thi Van Anh.

Prețul final al modelelor VinFast nu include costul bateriei

Vietnamezii au o strategie specială de comercializare a modelelor lor electrice. Costul bateriei nu este inclus în prețul final. Clienții vor plăti lunar o sumă pentru închirierea bateriei. Reprezentanții companiei susțin că va fi o sumă similară cu ceea ce plătesc lunar pe carburanți posesorii de mașini cu propulsii convenționale. Atunci când capacitatea bateriei scade sub 70%, compania o va înlocui în mod gratuit.

Portofoliul constructorului auto include un SUV și un sedan, cu valențe premium și design realizat de studiourile Pininfarina. Ambele modele au fost aduse la Paris, la salonul auto din toamna anului 2018. Mașinile sunt puse în mișcare de un motor de proveniență BMW, de 2.0 litri cu patru cilindri, cuplat la o transmisie automată ZF cu opt rapoarte. Versiunile de top vor putea fi comandate și cu tracțiune integrală. Pentru început, cele două vor fi construite la uzina VinFast din nordul Vietnamului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide