Producătorii de automobile electrice caută sunetul perfect pentru a proteja pietonii

Autor: Mediafax 06 mart. 2019 Știri auto
Producătorii de automobile electrice caută sunetul perfect pentru a proteja pietonii

Producătorii de automobile caută sunetul perfect pentru futuristele lor maşini electrice, astfel încât pietonii să aibă posibilitatea de a auzi vehiculele, lipsite de caracteristicile sonore ale motoarele cu combustie internă, spun executivii prezenţi la show-ul auto de la Geneva.

BMW, Mercedes-Benz, Audi, Mini şi VW caută şi modul de a „vinde” potenţa vehiculelor cu emisii zero.

„Sunetul vehiculului electric este identitatea să. Nu poate fi prea intruziv sau enervant. Trebuie să fie futurist şi nu poate suna ca în trecut. Nu putem adăuga sunetul unui motor cu combustie”, spune Frank Welsch, responsabil pentru dezvoltarea tehnică la Volkswagen, pentru Reuters.

Automobilele electrice VW vor avea difuzoare proiectate pentru a atrage atenţia pietonilor, a adăugat Welsch. „Modelele performante trebuie să aibă un sunet mai puternic, cu mai mulţi başi. Nu poate fi sunetul unei maşini de cusut. Trebuie să fie futurist „, a spus el, adăugand că SUV-urile vor avea un sunet mai profund, pentru a reflectă dimensiunile lor mai mari.

VW a ales deja sunetul pentru autovehiculul compact Volkswagen ID, care va fi prezent în showroom-uri din 2020.

Pentru noul său model EQC, rivalul german Mercedes-Benz a dezvoltat un mormăit artificial suficient de puternic pentru a avertiză pietonii că vehiculul se apropie, dar care să nu deranjează pasagerii.

„Vrem că maşină să fie cât mai liniştită posibil în interior, dar există reguli pentru nivelurile de decibeli în exterior”, a declarat Jochen Hermann, şeful departamentului de dezvoltare electrică la Mercedes-Benz.

Citeşte articolul complet pe site-ul Mediafax

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide