Producătorul auto rus Avtovaz opreşte producţia

Autor: Marius Vișan 22 mart. 2022 Știri auto

Principalul producător rus de automobile Avtovaz a declarat luni (21 martie 2022) că opreşte parţial producţia la fabricile sale din Togliatti şi Izhevsk în perioada 21-25 martie. Sistarea producției are la bază deficitul de piese electronice, transmite Reuters.

Avtovaz, companie controlată de producătorul francez Renault, şi-a oprit periodic producţia luna aceasta din cauza acestor deficite. Renault produce la fabrica din Izhevsk două modele – Logan şi Sandero – pentru piaţa rusă, alături de modele LADA.

În Rusia, Renault produce Logan şi Sandero

Avovaz a declarat că uzina LADA Izhevsk va continua să producă modelul Vesta şi vehicule de pe platforma B0 a Renault în perioada 21-22 martie. Compania a adăugat că producţia va fi oprită în perioada 23-25 martie pe toate liniile de asamblare, dar că unele funcţii de producţie vor continua operaţiunile în această perioadă.

Producătorul francez de automobile a suspendat unele operaţiuni la propria fabrică de asamblare auto din Rusia. Renault, care a revenit la profit în 2021, după doi ani de pierderi, se numără printre companiile occidentale cele mai expuse Rusiei, unde realizează 8% din câştigurile de bază.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide