Producătorul BYD vrea ca restul producătorilor chinezi să se alieze pentru a „demola vechile legende”

Autor: Ionuț Vîlciu 15 aug. 2023 Știri auto

BYD face apel la restul producătorilor chinezi pentru a forma o alianță. Producătorul de mașini electrice vrea să facă din China un lider mondial în producția de automobile.

Pe fondul creșterii vânzărilor și al cererii crescute pentru vehiculele sale, BYD a cerut omologilor săi chinezi să își unească forțele pentru a stabili pe deplin China ca lider în industria auto, spunând că ar trebui să „demoleze vechile legende”, relatează Carscoops.

În cadrul unui eveniment menit să sărbătorească cele mai recente etape de producție ale producătorului auto, fondatorul și președintele BYD, Wang Chuanfu, a prezentat un videoclip care detaliază formarea a 12 mari producători de mașini chinezi, inclusiv FAW Group, Xpeng, Nio și Li Auto.

În videoclip, naratorul a spus „Poveștile noastre sunt diferite unele de altele, dar împărtășesc aceeași direcție. Nu există nicio distincție între „tu” și „eu”. S-a încheiat prin a cere producătorilor de mașini chinezi să „demoleze vechile legende și să obțină noi mărci de clasă mondială”.

BYD vrea să facă din China lider mondial pe piața auto

„Cred că a venit timpul pentru mărcile chineze”, a spus Wang Chuanfu. „Este o nevoie emoțională pentru cei 1,4 miliarde de chinezi să vadă un brand chinez care devine global.”

Potrivit Reuters, o parte dintre ceilalți producători chinezi au răspuns pozitiv la apelul făcut de fondatorul BYD. Scriind pe Weibo, directorul executiv al Nio, William Li, a spus: „Mă simt mândru de industria auto din China! Ar trebui să învățăm din succesul BYD.” Directorul executiv al Li Auto, Li Xiang, a împărtășit această opinie, scriind „Salut BYD! Să dăm un OK fiecărui participant în noua era a energiei!”

Cu toate acestea, directorul executiv al Great Wall Motor, Wang Yuanli, nu a răspuns atât de pozitiv la apelul făcut de BYD, împărtășind un fragment pe Weibo scris de un editor de la China’s Auto Business Review.

„Într-un moment atât de critic, cum pot producătorii de automobile chinezi să fie împreună”, a scris el. „Dacă vorbim doar despre a fi împreună, dar ne păstrăm amărăciunea în inimile noastre, ar fi mai bine să ne luptăm mai întâi.”

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BYD


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide