Tesla a redus preţurile în China pentru Model Y versiunile Performance şi Long Range

Autor: Marius Vișan 15 aug. 2023 Știri auto

Începând cu 14 august Tesla a redus prețurile în China pentru versiunile Performance şi Long Range ale lui Model Y.

Deși par vești bune ele nu sunt bune pentru toți, deoarece informația a dus la scăderea acțiunilor Tesla, din cauza unei presiuni suplimentare asupra marjelor sale de profit, transmite Reuters.

Este pentru prima oară din ianuarie când Tesla şi-a redus preturile vehiculelor în China, deși producătorul american a apelat la alte stimulente pentru a crește vânzările în fața concurenței în creștere din ultimele luni.

Măsura a venit după ce vânzările de vehicule Tesla fabricate în China au scăzut cu 31% în iulie, faţă de iunie, prima lor scădere lunară din decembrie, deoarece producătorul auto a oprit o parte din producţie pentru a se pregăti pentru o lansare a uneoi versiuni îmbunătăţite a automobilului Model 3.

Care sunt reducerile aplicate pentru Model Y?

Tesla a redus preţurile de pornire ale ambelor versiuni ale Model Y cu 14.000 de yuani (1.935 dolari).

Preţul de pornire al Model Y Long Range scade cu 4,5% la 299.900 de yuani, iar preţul de pornire al Model Y Performance este acum de 349.900 de yuani, în scădere cu 3,8%.

În acelaşi anunţ, Tesla a mai spus că va oferi subvenţii de asigurare în China în valoare de 8.000 de yuani, între 14 august şi 30 septembrie, pentru cumpărătorii versiunilor entry-level, cu tracţiune spate, ale vehiculelor Model 3 aflate în inventar.

Analistul Evercore ISI, Chris McNally, a declarat într-o notă de cercetare că se aşteaptă la reduceri similare de preţuri selectate în SUA şi Europa, iar asta ar putea duce la aproximativ 1 punct procentual de presiune succesivă asupra marjelor Tesla din trimestrul trei.

Acţiunile Tesla au scăzut

Acţiunile companiei au scăzut cu 2,7%, până la un minim de peste două luni, de 236,15 dolari pe unitate, în urma informaţiilor.

Reducerile de preţuri ale Tesla urmează reducerilor în numerar de luna trecută, care au venit în ciuda unui angajament făcut împreună cu alte câteva companii din China de a evita ”preţurile anormale”, despre care unii au considerat că a semnalat un armistiţiu în războaiele preţurilor care au ameninţat profitabilitatea industriei.

Luna trecută, CEO-ul Tesla, Elon Musk, a spus că sunt posibile reduceri suplimentare de preţuri, chiar şi după ce au scăzut marjele producătorului auto.

Sursă: News.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tesla


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide