Producătorul chinez BYD va sponsoriza Euro 2024, luând locul celor de la Volkswagen

Autor: Ionuț Vîlciu 15 ian. 2024 Știri auto

BYD va înlocui Volkswagen ca partener de mobilitate pentru Euro 2024. Ce modele ar putea fi folosite la Campionatul European de Fotbal din 2024?

Germania urmează să găzduiască ediția din 2024 a Campionatului European de Fotbal, dar producătorul german Volkswagen nu va continua să fie partenerul de mobilitate al UEFA. Volkswagen a fost partenerul de mobilitate al UEFA între 2018 și 2023, inclusiv Euro 2020. În septembrie 2023, au anunțat că nu vor prelungi un acord care să acopere competițiile UEFA la echipele naționale din motive legate de costuri, retrăgându-se din turneul european, relatează Autoevolution.

Noul partener de mobilitate al UEFA este BYD, cel mai mare producător emergent de mașini electrice. BYD depășit Tesla în al patrulea trimestru din 2023 și s-a încoronat drept cel mai mare producător de vehicule electrice din lume. Astfel, UEFA pare să fi ales un partener redutabil.

BYD devine partenerul de mobilitate al Euro 2024

Pe parcursul întregului Campionat European, BYD va oferi o gamă largă de vehicule electrice pentru transportul participanților în toate cele zece orașe care au fost selectate pentru a găzdui meciurile de fotbal. Berlin, Munchen, Frankfurt, Köln și Hamburg sunt doar câteva dintre orașele care vor găzdui fani din toată Europa în această vară.

În plus, producătorul chinez va putea prezenta cele mai recente modele la anumite evenimente UEFA. Lista exactă a modelelor nu a fost încă anunțată. Cu toate acestea, ne putem aștepta la modele care se vând deja sau se vor vinde pe piața europeană.

Unul dintre cele mai interesante modele ar putea fi SUV-ul YangWang U8. Acesta este capabil să se rotească în loc, asemenea unei șenilate, și are un mod de plutire de urgență care împiedică scufundarea mașinii timp de aproximativ 30 de minute. În acest mod, mașina poate pluti pe apă, iar roțile vor fi folosite pe post de elice pentru a propulsa mașina.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide