SUV-ul electric ce poate „înota”. Are peste 1.000 CP și 4 motoare electrice – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 25 sept. 2023 Știri auto

Masele de apă și mașinile nu sunt tocmai două lucruri pe care vrei să le alături, dar un SUV electric de la BYD pare că nu este deloc deranjat de incursiunea sa acvatică.

Divizia up-market a producătorului chinez de automobile electrice BYD, YangWang, a prezentat recent un nou SUV electric. Intitulat YangWang U8, SUV-ul chinez de mari dimensiuni este pus în mișcare de patru motoare electrice care produc împreună 1.196 CP. Deoarece fiecare roată este alimentată de propriul motor, toate se pot întoarce într-o direcție diferită, permițând SUV-ului să se rotească pe loc, asemenea unei șenilate. Această funcție a fost demonstrată recent într-un videoclip distribuit de CarNewsChina, care arată cum U8 efectuează o rotație lentă, la 360 de grade.

Fiind un off-roader, SUV-ul U8 are și alți ași în mânecă, nu doar rotirea pe loc la 360 de grade. În timp ce modelul standard poate trece printr-un vad de apă adânc de până la 1 metru, Off-road Master Edition poate merge și mai adânc, până la 1,4 metri, datorită snorkel-ului său. De ce are nevoie o mașină electrică de un snorkel, v-ați putea întreba. Pentru că acest SUV vine echipat și cu un motor de 2,0 litri, pe care îl folosește pe post de range extender.

SUV-ul poate fi condus prin apă, fără prea mult efort

Potrivit Carscoops, în cazul în care șoferul dorește să se aventureze în ape și mai adânci, U8 oferă un mod special de iahting pentru a se proteja. Folosind senzorii de la bord, va ridica în mod automat suspensia, va dezactiva motorul termic, va comuta sistemul de climatizare în modul de recirculare, va închide geamurile și va deschide trapa, oferind ocupanților o cale de evacuare în caz de urgență. În acest mod, YangWang susține că U8 poate pluti pe apă până la 30 de minute și poate naviga cu 3 km/h pur și simplu prin rotirea roților.

Este un truc interesant, dar nu ne-am încumeta să mergem în ape prea adânci cu o mașină. În teorie sună bine, dar probabil nu ar fi cea mai inspirată decizie, mai ales dacă vreți să vă aventurați singur în apă. Putem vedea cum mașina se propulsează prin apă într-un clip postat pe YouTube. Întregul videoclip poate fi văzut mai jos:

VIDEO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BYD/ CarNewsChina YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide