Producţia lui BMW iX a început la uzina din Bavaria. Cât va costa modelul electric în România și când se lansează?

Autor: Marius Vișan 05 iul. 2021 Știri auto

Producţia modelului complet electric BMW iX a început la în Dingolfing. Uzina din Bavaria Inferioară produce acum automobile cu toate variantele de sisteme de propulsie, toate pe o singură linie: automobile cu motor termic, cu sistem plug-in hybrid şi complet electrice.

BMW iX este fabricat pe o linie de asamblare cu flexibilitatea de a construi un mix de modele BMW Seria 5, Seria 7 şi Seria 8. Pentru a face faţă  varietăţii de sisteme de propulsie, zona de asamblare a automobilelor la Dingolfing a fost reconstruită după o investitie de peste 400 de milioane de euro în producţia BMW iX la uzina auto din Dingolfing.

Multe dintre remodelările necesare pentru BMW iX aduc beneficii deja pentru generaţiile viitoare ale BMW Seria 7 şi Seria 5 care vor ieşi de pe linia de producţie în Dingolfing în următorii ani. De asemenea, au fost anunţate variante complet electrice pentru ambele game de modele.

Intră în GALERIA FOTO

BMW iX în România – versiuni și prețuri

BMW a anunțat prețurile în România ale noului SUV electric iX, care va ajunge la clienți înainte de finalul acestui an. Modelul va fi disponibil în două versiuni: xDrive50 și xDrive40.

Despre capacitatea bateriei Li-Ion vorbim de o putere brută de peste 100 kWh doar în cazul modelului xDrive50. Aceasta ar trebui să-i permită o autonomie teoretică de peste 600 de kilometri în ciclul WLTP. xDrive40 are o baterie de peste 70 kWh (capacitate brută), cu o autonomie care depășește 400 km.

Noua tehnologie de încărcare a BMW iX permite încărcarea rapidă DC de până la 200 kW (în cazul modelului xDrive50). În decurs de zece minute poate fi alimentată suficientă energie în baterie pentru a creşte autonomia maşinii cu peste 120 de kilometri.

În cazul versiunii xDrive40, aceste valori scad la 150 kW putere de încărcare și 90 km autonomie încărcată în 10 minute. La ambele variante de model, încărcarea bateriei de înaltă tensiune poate fi mărită de la 10 la 80% din capacitatea sa maximă în mai puţin de 40 de minute.

Debutul mondial pe piaţă, inclusiv în România, este programat până la finalul acestui an.

Preţurile pentru România pornesc de la 78.838 euro cu TVA pentru iX xDrive40.

iX xDrive50 va costa începând de la 98.294 euro cu TVA.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide