Producția camionului Tesla Semi va începe la sfârșitul lui 2024

Autor: Adrian Somai 16 iun. 2023 Știri auto

Tesla a livrat la sfârșitul anului trecut primele camioane electrice Semi, gazda evenimentului fiind chiar CEO-ul Elon Musk. Era vorba despre câteva camioane care au fost livrate către Pepsi, companie care a comandat câteva sute de astfel de vehicule. Lucrurile nu au continuat însă chiar în direcția dorită de către Musk, producția camioanelor Semi rămânând la un nivel mai mult decât limitat și în acest an.

Camionul electric Semi ar fi trebuit să fie lansat încă din anul 2019, însă compania americană s-a văzut pusă în situația de a amână de mai multe ori startul producției. Din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus, debutul producției camionului Tesla a fost amânat până la sfârșitul anului trecut. Deși se vorbea de începerea producției de masă din acest an, nici acest lucru nu s-a mai întâmplat în cele din urmă.

Conducerea Tesla a oferit și câteva explicații în acest sens, punând decizia de a nu începe producția de masă a camionului Semi în acest an pe seama problemelor cu privire la furnizarea bateriilor. Potrivit InsideEVs,  conform unor declarații date de Elon Musk în cadrul unei conferințe susținute recent în statul american Texas, producția în masă a camionului va începe la sfârșitul anului viitor.

50.000 de camioane Tesla Semi în 2024, un obiectiv imposibil

Nu cu mult timp în urmă, Musk spunea că Tesla se gândește la o țintă de 50.000 de camioane Semi produse pe parcursul anului viitor. Sigur, acest lucru pare destul de dificil de îndeplinit acum, după ce s-a anunțat startul producției abia la sfârșitul anului viitor. Camioanele Tesla Semi urmează să fie asamblate în cadrul uzinei producătorului american din Nevada.

Camioanele Semi au două opțiuni în ceea ce privește bateria, una oferind o autonomie de 480 de kilometri, iar alta de 800 de kilometri. Din punct de vedere tehnic, camioanele Tesla Semi mai sunt capabile să sprinteze de la 0 la 100 km/h în aproximativ 20 de secunde. În plus, consumul de energie anunțat este unul foarte mic, de aproximativ 124 kWh pentru parcurgerea unei distanțe de 100 de kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide