Tesla a livrat primele camioane electrice Semi

Autor: Adrian Somai acum 2 luni Știri auto

Tesla a livrat la sfârșitul săptămânii trecute primele camioane electrice Semi, gazda evenimentului fiind chiar Elon Musk. Este vorba despre câteva camioane care au fost livrate către Pepsi, companie despre care se știe că a comandat câteva sute de astfel de vehicule.

“Aș vrea să mulțumesc echipelor de la Gigafactory Nevada și echipei Semi Truck pentru efortul lor”, a transmis Elon Musk în debutul acestui eveniment, potrivit Top Gear. Chiar dacă producția camioanelor Semi a fost amânată în mai multe rânduri, debutul livrărilor marchează un moment important pentru compania deținută de noul șef al Twitter.

Camionul electric Semi ar fi trebuit să fie lansat încă din anul 2019, însă compania americană s-a văzut pusă în situația de a amână de mai multe ori startul producției. În cele din urmă lucrurile au mers în direcția cea bună, iar în luna octombrie Tesla anunța deja evenimentul despre care vorbim în aceste rânduri. Totodată, mai multe exemplare ale camioanelor Tesla Semi au putut fi văzute pe șoselele din Statele Unite în ultimele trei luni.

Nu are concurență la capitolul autonomie

În ziua evenimentului, oficialii Tesla au publicat rezultatele unui test în trafic real, test care a confirmat faptul că Semi are o autonomie de aproximativ 800 de kilometri (500 de mile). Astfel, vorbim despre o valoare care este cu mult mai mare decât cea a celorlalte camioane electrice disponibile la această oră pe piață. 

Camioanele Semi au două opțiuni în ceea ce privește bateria, una oferind o autonomie de 480 de kilometri, iar alta de 800 de kilometri. Din punct de vedere tehnic, camioanele Tesla Semi mai sunt capabile să sprinteze de la 0 la 100 km/h în aproximativ 20 de secunde. În plus, consumul de energie anunțat este unul foarte mic, de aproximativ 124 kWh pentru parcurgerea unei distanțe de 100 de kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Top Gear


Adrian Somai
Adrian Somai
Îmi plac mașinile și sunt mereu la curent cu ultimele noutăți din domeniu. Sunt cel mai fericit atunci când călătoresc și am șansa de a cunoaște oameni, obiceiuri și locuri noi din lumea întreagă. Nu am studiat jurnalismul, însă mi-a plăcut dintotdeauna să scriu și să ofer informații ... citește mai mult

Comentarii
Inchide