Producția viitorului Volkswagen ID.2 ar putea fi amânată până în 2026

Autor: Ionuț Vîlciu 08 ian. 2024 Știri auto

Potrivit unui nou raport, Volkswagen a decis să amâne producția în masă a viitorului ID.2 până în 2026. Se pare că decizia este influențată de noile reglementări Euro 7.

Parlamentul European a aprobat oficial noile norme de poluare Euro 7. Acestea sunt acum mai blânde față de propunerea inițială, astfel că noile norme revizuite sunt acum mai apropiate de actualele norme Euro 6. Potrivit Carscoops, acest nou set de reguli mai permisiv a dus la decizia Volkswagen de a amâna producția de masă a viitorului model electric subcompact, ID.2.

Astfel, noul model ce ar urma să aibă un preț de 25.000 de euro va fi amânat până în 2026, grație noilor norme Euro 7 mai permisive. Petru că normele de poluare Euro 7 nu au suferit schimbări în ceea ce privește emisiile produse de motoarele termice, Volkswagen va continua să producă modele de clasă mică echipate cu motoare tradiționale.

 Volkswagen ID.2 va intra cu un an mai târziu în producția de masă

Uniunea Europeană a cedat presiunilor din partea mai multor națiuni producătoare de mașini și a atenuat reglementările planificate pentru Euro 7 până la punctul în care noul standard de emisii aproape identic cu vechiul standard Euro 6. S-au operat unele schimbări, sub forma unor reglementări mai stricte autobuze și camioanele comerciale, precum și a standardelor privind particulele de frână și anvelope emise de mașinile de pasageri.

Se pare că Volkswagen vrea în continuare să prezinte versiunea de seria a conceptului ID.2all în 2025, urmând ca aceasta să intre în producție limitată în același an. Producătorul german nu vrea să construiască mașina la capacitate maximă în 2025 pentru a nu suprasatura piața și să rămână cu mașinile produse pe stoc. Acest lucru s-a întâmplat recent, atunci când Volkswagen a fost nevoit să oprească temporar producția de mașini electrice din cauza cererii scăzute.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide