Volkswagen oprește producția electricelor ID.3 și Cupra Born pentru două săptămâni, din cauza cererii în scădere

Autor: Ionuț Vîlciu 28 sept. 2023 Știri auto

Volkswagen suspendă producția modelelor electrice ID.3 și Cupra Born din cauza cererii din ce în ce mai mici. Grupul Volkswagen e confruntă cu o cerere mai mică pentru modelele electrice.

Grupul Volkswagen a comunicat că producția modelului electric ID.3 și a fratelui său, Cupra Born, va fi suspendată în primele două săptămâni din octombrie din cauza scăderii cererii pentru cele două modele, relatează Carscoops.

Un purtător de cuvânt al producătorului auto a dezvăluit că situația actuală a pieței a determinat Volkswagen să pună pauză producției acestor două modele între 2 octombrie și 13 octombrie la fabrica din Zwickau, care asambla atât ID.3, cât și Cupra Born. Fabrica VW din Dresda construiește și ID.3, iar producția acolo va fi suspendată din 2 până în 16 octombrie.

Nu este încă clar câte unități va pierde Grupul Volkswagen din cauza sistării producției. Compania a refuzat să dezvăluie câți angajați vor fi afectați de oprirea producției.

Producție suspendată pentru Volkswagen ID.3 și Cupra Born

Recent au apărut informații referitoare la faptul că Volkswagen intenționează să înceteze complet producția la fabrica sa din Dresda. Uzina funcționează din 2002 și, deși nu este încă clar când se va încheia producția acolo, se înțelege că închiderea fabricii ar putea economisi companiei până la 20 de milioane de euro anual.

Angajații de la fabrica din Zwickau au fost, de asemenea, afectați de schimbarea condițiilor pieței în ultima vreme. Brandul a anunțat recent că nu va putea face dreptate planului său de a oferi 269 de contracte permanente lucrătorilor temporari. VW a explicat decizia dând vina pe condițiile dure ale pieței auto, o reducere a cererii de vehicule electrice și o concurență sporită din partea vehiculelor electrice fabricate din China.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide