Producția Volkswagen, afectată de o penurie „masivă” de componente electronice

Autor: George Cristea 22 dec. 2020 Știri auto

Producția Volkswagen este afectată de o penurie „masivă” de componente electronice care ar putea genera blocaje la fabricile din Europa, China și Statele Unite.

Intră în Galeria FOTO

Volkswagen se confruntă cu reduceri semnificative ale producției de mașini cauzate de o criză semnificativă de componente electronice. Modelele afectate sunt cele realizate pe platforma MQB produse în Europa, Statele Unite și China. Potrivit celor de la Wolfsburg, criza este provocată de reluarea producției la capacitate de către producătorii auto după perioada de lockdown din pandemie.

Confruntați cu o scădere a cererii din partea producătorilor auto, furnizorii de componente electronice și-au reorientat producția în pandemie către electronicele de larg consum. În condițiile în care piața auto și-a revenit în ultimele luni, iar producția de mașini a crescut semnificativ, piața de componente electronice nu reușește să facă față cererii crescute. Grupul Volkswagen, dar și alți producători auto, sunt nevoiți astfel să-și ajusteze producția din primul trimestru al anului viitor.

Penurie masivă de componente electronice. Ce înseamnă asta pentru clienți

Componentele electronice au devenit o parte importantă a automobilelor moderne. Sistemele de asistență a conducerii, unitățile multimedia din ce în ce mai complexe, dar și electronică de control a funcțiilor mașinii necesită un număr semnificativ de componente electronice. Este vorba atât de unități de control (microprocesoare și controllere), cât și de memorii, unități de stocare a datelor și alte componente auxiliare.

Producția europeană de autovehicule s-a prăbușit în primăvară ca urmare a valului de carantinări, dar între timp a recuperat mare parte din terenul pierdut. Vânzările pe primele 11 luni ale anului în Europa sunt cu 25,5% mai mici decât în perioada similară din 2019. În septembrie, industria auto a avut o lună foarte bună, înregistrând o creștere cu 3,1% a a producției față de septembrie 2019. Ulterior, noi restricții în Europa au redus din nou cererea de mașini, astfel că în noiembrie producția a fost mai mică cu 12% față de 2019.

Blocajele generate de penuria de componente electronica va genera întârzieri în livrarea mașinilor către clienți în primul trimestru al anului 2021. Mărcile afectate sunt SEAT, Volkswagen, Skoda, Volkswagen Vehicule Comerciale și, într-o măsură mai mică, Audi.

Blocajul reprezintă o nouă lovitură pentru Volkswagen, care se confruntă cu o nouă problemă generată de emisiile mașinilor sale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide