Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus încep pe 12 aprilie

Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus încep pe 12 aprilie

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat data la care va începe programele Rabla Clasic şi Rabla Plus. Conform ministrului, acestea urmează să înceapă de vineri, 12 aprilie, informează agerpres.ro

Programului Rabla de reînnoire a parcului auto naţional a ajuns anul acesta la a 15-a ediţie.

„Românii aşteaptă lansarea acestui program pentru că românii doresc să cumpere o maşină nepoluantă, care şi din punct de vedere estetic să arate altfel şi doresc să circule în siguranţă pe drumurile acestei ţări”, a declarat Ministerul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

Cu această ocazie ea a aminit că acum două săptămâni s-a hotărât ca ITP-ul să fie scos din ghidul de finanţare, astfel încât tot ce e vechi, dar care are capacitatea să fie reciclat, să poată fi reciclat. 

Graţiela Gavrilescu  a precizat că înscrierile în program vor începe vineri şi şi-a exprimat speranţa ca suma prevăzută în buget, de 350 de milioane de lei, să poată fi dublată. De asemenea, aceasta a mai precizat că va fi păstrată şi anul acesta prima de casare de 6.500 lei, la care se poate acumula în funcţie de motoare, un ecobonus de 1.000 de lei, sau de 1.700 lei pentru cele hibrid. Totodată, se va menţine ecobonusul de 10.000 de euro pentru achiziţionarea unei maşini nepoluante, 100% la sută electrice.

 Comentarii
Inchide