Rabla 2 va intra în vigoare pe 1 iulie

Autor: Cristian Gubandru 12 apr. 2022 Știri auto

Programul Rabla 2 va intra în vigoare de pe 1 iulie 2022 și se adresează românilor care vor să caseze mașini mai vechi de 15 ani fără să cumpere un vehicul nou.

La o întâlnire a Asociației Municipiilor din România (AMR), Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, a punctat soluția de a scoate din funcțiune mașinile mai vechi de 15 ani, urmând ca până la data de 1 iulie a.c aceasta să intre în vigoare sub forma unui program Rabla 2 care prevede o sumă de 3.000 de lei pentru predarea la sediul primăriei a unui astfel de autovehicul.

Rabla 2 – pentru mașini mai vechi de 15 ani se lansează în 2022

Suma de 3.000 de lei pe care o vor primi românii pentru o mașină mai veche de 15 ani va fi jumătate de la primărie și jumătate de la Agenţia Fondului de Mediu, prin Ministerul Mediului.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Programul Rabla 2 este un program complementar Rabla și are ca scop eliminarea rapidă a mașinilor foarte vechi. Prin PNRR, România s-a angajat în fața UE că va elimina de pe străzi aproximativ 250.000 de mașini cu o vechime de peste 15 ani.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, a spus anul trecut că se dorește „majorarea taxelor locale în cazul maşinilor vechi şi poluante, astfel încât să nu existe nu doar coerciţia, ci şi un sprijin real din partea statului român şi un angajament din partea celor care predau aceste maşini vechi că nu vor mai cumpăra şi nu vor mai înmatricula vehicule mai vechi de 15 ani şi vor folosi sumele respective, dacă doresc, să cumpere maşini mai puţin poluante, noi”.

De la 1 februarie 2017, taxa auto a fost eliminată, iar toţi cei care plătiseră o sumă la înmatricularea autovehiculelor şi-au primit banii înapoi de la stat.

Cea mai ieftină mașină din România prin Rabla 2022

Cea mai ieftină mașină din România prin Rabla 2022 este Suzuki Ignis, la un preț de 9.750 de euro cu TVA, urmat de Renault Clio cu 9.800 euro cu TVA. Ofertele Dacia depășesc cu puțin 10.000 de euro cu TVA.

Sursa: Asociația Municipiilor din România

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide