Câte vouchere poți folosi în Programul Rabla 2022

Autor: Cristian Gubandru 17 feb. 2022 Știri auto

Programul Rabla 2022 a demarat anul acesta mai devreme decât în alți ani, pe 8 februarie, iar bugetul este acum aproape la jumătate pentru persoanele fizice. Pentru prima dată prin acest program pentru o maşină nouă pot fi predate spre casare două autoturisme. Pot fi folosite mai multe vouchere/tichete, însă pentru a le primi trebuie să îndepliniți câteva condiții.

Câte vouchere poți folosi în Programul Rabla 2022

Programele RABLA Clasic și RABLA Plus nu pot fi accesate împreună.

Pentru Rabla Clasic, prima de casare (tichetul) este de 6.000 lei pentru un autovehicul uzat, respectiv de 9.000 lei pentru două autovehicule vechi.

Cu prima de casare se pot cumula prin Rabla Clasic următoarele tichete:

  • un ecobonus în valoare de 1.500 lei, pentru autovehiculul nou (cu excepţia motocicletelor), al cărui sistem de propulsie generează maximum 120 g CO2/km în sistem WLTP;
  • ecobonus în valoare de 1.500 lei, pentru autovehiculul nou (cu excepţia motocicletelor), echipat cu motorizare GPL/GNC;
  • ecobonus în valoare de 3.000 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou (fără motociclete), echipat cu sistem de propulsie hibrid;
  • ecobonus în valoare de 1.500 lei, pentru casarea fiecărui autovehicul uzat cu o vechime de cel puţin 15 ani de la data fabricaţiei şi care are normă de poluare Euro 3 sau inferioară.

Vechimea autovehiculului uzat eligibil în cadrul programului trebuie să fie de cel puţin 6 ani de la data primei înmatriculări în România.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

mai mult timp programul rabla vouchere

Prin urmare nu există o limită de vouchere / bonusuri care se pot cumula. Important este ca mașina pe care o cumpărați să fie eligibilă pentru cât mai multe tichete.

Tichete prin Programul RABLA Plus:

  • un ecotichet de 26.000 de lei pentru achiziția unui autoturism nou hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 80 g CO2/km în regim WLTP, cu condiția obligatorie a casării unei mașini vechi.
  • un ecotichet de 29.000 de lei, pentru achiziția unui autoturism nou hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 78g CO2/km în regim WTLP, cu condiția obligatorie a casării a două mașini vechi.
  • un ecotichet de 51.000 de lei pentru achiziția unei mașini 100% electrice, cu condiția obligatorie a casării unei mașini vechi, dar nu mai mult de 50% din valoarea masinii noi achizitionate.
  • un ecotichet de 54.000 de lei pentru achiziția unei mașini 100% electrice, cu condiția obligatorie a casării a două mașini vechi, dar nu mai mult de 50% din valoarea masinii noi achizitionate.

În cadrul Rabla PLUS se mai poate acorda următoarea primă de casare: un ecobonus de 1.500 lei pentru fiecare autovehicul uzat care este mai vechi de 15 ani și are norma de poluare Euro 3 sau inferioară („ecobonus de vechime”).

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock.com


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide