Programul Rabla 2020: Guvernul prelungește termenul de depunere a dosarelor

Autor: George Cristea 31 oct. 2020 Știri auto

Guvernul prelungește termenul de depunere a dosarelor pentru accesarea programului Rabla 2020. Prelungirea se referă însă doar la persoanele juridice.

Intră în Galeria FOTO

Pentru programele Rabla Clasic şi Rabla Plus destinate persoanelor juridice, în acest an, a fost extinsă sesiunea de depunere a dosarelor până la data de 20 noiembrie 2020, conform a două dispoziţii ale preşedintelui AFM publicate recent pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

Sesiunea de depunere a dosarelor de acceptare a persoanelor juridice în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul Rabla Clasic) şi în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (Programul Rabla Plus) a fost prelungită până la data de 20 noiembrie, aşa cum scrie în două dispoziţii ale preşedintelui Administraţiei Fondului pentru Mediu publicate pe site-un instituţiei.

Guvernul prelungește termenul de depunere a dosarelor pentru accesarea programului Rabla 2020. Care sunt condițiile

Mai exact este vorba despre Dispoziţia preşedintelui Administraţiei Fondului pentru Mediu, nr. 441 din 28.10.2020 privind prelungirea sesiunii de înscriere în vederea acceptării solicitanţilor proprietari persoane juridice în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2020-2024 şi Dispoziţia preşedintelui Administraţiei Fondului pentru Mediu, nr. 442 din 28.10.2020 privind prelungirea sesiunii de înscriere în vederea acceptării solicitanţilor proprietari persoane juridice în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic 2020-2024.

„În direcția îndeplinirii obiectivelor europene și naționale privind mobilitatea urbană sustenabilă susținem finanțarea achiziționării de autovehicule electrice și electrice hibride prin intermediul Programului Rabla Plus. În același timp, finanțăm în proporție de 90% din cheltuielile eligibile proiectele depuse de municipiile reședință de județ, în vederea extinderii rețelei de stații de încărcare, atât de necesară în contextul intensificării utilizării autovehiculelor electrice la noi în țară. Aceste programe au efecte importante în ceea ce privește protecția mediului, reducerea consumului de combustibili convenționali, precum și de diminuare a poluării cauzate de traficul rutier”, declară președintele AFM, Dan Cătălin Vatamanu.

AFM a anunțat recent ți posibilitatea achiziționării de mașini second hand prin programul Rabla Plus, în anumite condiții.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide